1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. İP'den, Rize'de Çaykur protestosu
İP'den, Rize'de Çaykur protestosu

İP'den, Rize'de Çaykur protestosu

İşçi Partisi (İP) Rize İl Teşkilatı tarafından ÇAYKUR’un özelleştirilmek istenmesi protesto edildi

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Öğle saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan İşçi Partili ve bazı sivil toplum kuruluşlarına mensup kişiler Türk bayrakları ve parti bayrakları açtı.

Grup adına bir konuşma yapan İşçi Partisi Rize İl Başkanı Metin Sina Kan, Türk çaycılığının bitirilmek istendiğini belirterek, “Türk çaycılığı bitirilmek isteniyor. Bugüne kadar gizlenen ÇAYKUR’un özelleştirilme girişimleri artık sivil toplum örgütleri tarafından açık açık seslendirilmeye başlanmıştır. ÇAYKUR’un özelleştirilmesi Türk çaycılığının sonu olacaktır. Çay paraları ödenmiyor. İşçi paraları ödenmiyor. Rize’de esnaf kan ağlıyor. Ama sesini çıkartan yok. Bugün sesini çıkartmayanlar yarın ÇAYKUR, özelleştikten sonra iş yelerini kapatmak zorunda kalınca o zaman da ses çıkartma hakkını kendilerinde göremeyecek. Türk çaycılığının sonunun gelmesini istemiyorsak çayımıza sahip çıkalım” dedi.

Az sayıda protestocu yapılan konuşmanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum