Çay tasarısı, özelleşmeye hazırlık
AK Parti İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar, Ardeşen'de konuştu: "Çay tasarısı, Çaykur'un özelleşmesinden doğacak mağduriyeti önleyecek!"
ÖMER FARUK ZENGİNAL
Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar memleketi Ardeşen’de hazırlık çalışmaları sürdürülen “Çay Kanunu Taslağı” hakkında değerlendirmelerde bulundu.
“Taslağın ne olduğunu bilmeden 'ben bu kanuna karşıyım' demek, doğru değildir” ifadesini kullanan Bayraktar, çay kanunu tasarısına karşı çıkanlara eleştirilerde bulundu.
Kanunu ne olduğunu bilmek gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Yıllardır konuşulan, tartışılan bir yasadan bahsediyoruz. Yasası olan ürün ile yasası olmayan bir ürün arasındaki fark nedir? Fark; ürünlerin yetiştirilmesi, toplanması, işlenmesi, satılması ve bunun vatandaşa ve ülke ekonomisine katkısı açısından bir düzenleyici üst kurul kurulacak olmasıdır. Bu kurulun da işi gücü sadece çay olacak. Yani Çaykur Genel Müdürlüğü’nü biraz farklı şekilde, geniş şekilde düşünün. Devlet bu tip yasaların çıkarılmasının öncülüğünü yapıyor.” dedi.
ÇAYKUR’UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ’NDEN DOĞACAK MAĞDURİYETİ ÖNLEME PLANI!
15 yıla yakın bir süredir çay ve Çaykur’un özelleştirilme statüsünde olduğunu belirten Bayraktar, “Devlet bu bölgedeki özelleştirmeden dolayı doğabilecek muhtemel mağduriyeti ortadan kaldırmaya yönelik ve çay piyasasını daha düzenli hale getirmeye yönelik çalışmalar yürütmekte. Bu çalışmalar içerisinde haksız rekabeti ortadan kaldırmak, çay ürününün hem ülke içinde hem ülke dışında tanıtımını, pazarlamasını ve geleceğini hazırlamaya yönelik projeler var. Bana göre böyle bir çay kanunu son derece faydalı olur.” dedi.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINA ÇAĞRI
“Kanunda şayet bir yanlış varsa ‘Sivil Toplum Kuruluşları’ veya ‘Çay Müstahsilleri’ bu kanuna karşı iseler oturup konuşulması gerekir “ diyen Bayraktar, “Ne istiyorlarsa dosyalarını alıp gelsinler. Daha kanun çıkmadı. Taslak halinde şu an. Tasarı şekline gelecek, Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek, oradan komisyona havale edilecek, komisyondan sonra genel kurul gündeminde olgunlaşarak kanunlaşacak. Daha işin taslak halindeki kaba çalışmalarına ‘ben buna karşıyım’ demek; aslında olayı bilmeden çıkmaza sürüklemektir. Kimse oyuna gelmesin, her şeyi doğru ve bilerek tartışsınlar, konuşsunlar. Hakikaten yanlış bir şey varsa onu da düzeltiriz. Çay kanununun bölgeye, mahsule ve insanlarımıza son derece faydalı olacağı kanaatini taşıyorum.” şeklinde konuştu.
İşte Çay Kanun Tasarısı’nın tam metni:
TIKLA, BİLGİSAYARINA İNDİR
HABERE YORUM KAT