
1. sürgün ödemeleri tamamlandı
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2008 yılı yaş çay alım kampanyasının 1. sürgün döneminde aldıkları ürün bedellerinin tamamını ödediklerini söyledi.
Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, 2008 yılı yaş çay alım kampanyasının 1. sürgün döneminde üreticilerden, toplam bedeli 153 milyon 394 bin 341 YTL olan 220 bin 118 ton yaş çay satın alındığını söyledi.
Bu yılın nisan, mayıs ve haziran aylarına ait ürün bedeli ödemelerinin iki dilim halinde yapıldığını ifade eden Yüce, ''153 milyon 394 bin 341 YTL olan ürün bedelinin ilk dilim ödemesini geçtiğimiz ay tamamlamıştık. İkinci dilim ödemelerine geçtiğimiz hafta başlamıştık. Bugün itibariyle 153 milyon 394 bin 341 YTL olan 1. sürgün ürün bedeli ödemelerini tamamladık'' dedi.
Yüce, hava şartlarının son derece iyi geçtiğini kaydederek, ''3. sürgün alımlarına da erken başlamış bulunmaktayız. Şu ana kadar 3. sürgünde 46 bin ton yaş çay alımı yapmış bulunuyoruz'' diye konuştu.
HABERE YORUM KAT