1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 15 günde 3 manşeti yalan çıktı!
15 günde 3 manşeti yalan çıktı!

15 günde 3 manşeti yalan çıktı!

Bir başka olur BÜYÜK GAZETENİN YALANI

A+A-

'AMİRAL GEMİSİ' TEHLİKELİ SULARDA YÜZÜYOR
Türk basınının 'amiral gemisi' Hürriyet, son zamanlarda sık sık dümenini tehlikeli sulara kırıyor. Bir gazete için olabilecek en büyük prestij kaaybı manşet haberinin yalanlanmasıdır. Hürriyet'in ise son 15 günde 3 manşet haberi yalanlandı. Hürriyet'in bu yalpalaması, gündemin sıcaklığına kapılarak yapılan hatalarsa eğer, bu hatalar 60. yılını kutlayan 'Türkiye'nin en büyük gazetesine' yakışmayan bir yalpalama. Yalanlanan manşetler, 'rakipleri atlatmak' için yapılıyorsa, bu kez de etik kaygıların tamamen bir kenara bırakılması da 'en büyük gazete' için kabul edilebilecek bir durum değil şüphesiz.

İŞTE PEŞ PEŞE YALANLANAN 3 MANŞET

GÜL VE ERDOĞAN'DAN KILIÇ'A JEST



Hürriyet gazetesi 27 Nisan tarihinde, Anayasa Mahkemesi'nin 46. kuruluş yıldönümü törenine ilişkin bir fotoğraf yayınladı. Fotoğrafın altında ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ı konuşma yaptığı kürsüden dönerken nezaketen ayağa kalkıp tebrik ettiği iddia ediliyordu.

Hürriyet'in bu haberi aynı gün haberin taraflarınca yalanlandı. Gül ve Erdoğan, Kılıç kürsüden dönerken tebrik etmek üzere değil, törenden ayrılırken ve vedalaşmak üzere ayağa kalkmışlar, bu sırada tebrik de etmişlerdi. 

Hürriyet manşette yaptığı bu 'hatayı' gazetenin iç sayfalarında yayınladığı bir özür yazısıyla düzeltti!



BİR KADEH İÇKİ YASAK
Hürriyet'in son 15 günde yalanlanan ikinci manşeti ise, restoranlarda açık içki satışının yasaklandığı yönündeki haberiydi. Hürriyet'in dünkü haberine göre yeni kanunla restoranlarda açık içki satılması yasaklanmıştı ve bir kadeh rakının cezası 10 bin YTL olmuştu. Ancak bu haberde aynı gün Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu ' (TAPDK) Başkanı Kazım Çalışkan tarafından yalanlandı. Çalışkan, yasanın sadece ruhsatsız içki satışını yasakladığını açıkladı. Ancak bu açıklamaya rağmen, Hürriyet internet sitesi bütün gün haberi yayında tutmaya devam etti.



'TELEKULAK' DEDİLER NARKOTİK ÇIKTI
Hürriyet gazetesinin son bombası ise yine Ankata mahreçli bir haberdi. Gün içerisinde Hürriyet'in internet sitesinde 'Flaş!Flaş!' anonslarıyla duyurusu yapılan habere göre, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt'ün aracı şüpheli bir araç tarafından takip edilirken Paksüt tarafından ihbar edilmiş ve yapılan aramada araçta dinleme düzeneği bulunmuştu. Ancak Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz tarafından bizzat yapılan açıklamada, Paksüt'ün şüphelendiği aracın Narkotik Şube'ye ait olduğu ve Papermoon adlı restoranda bir şüpheliyi takibe aldığı ortaya çıktı. Ancak Hürriyet gazetesi böyle kritik bir konuda da, Anayasa Mahkemesi'nin önünde bulunan kritik dosyaların yaratacağı sansayondan yararlanmak pahasına böyle bir polisiye kurguyu internet sitesinden patlatarak 'risk alma' konusunda bir kez daha sınırları zorladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum