1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 165. yılda 165 kitap dağıtıldı
165. yılda 165 kitap dağıtıldı

165. yılda 165 kitap dağıtıldı

Rize Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla velilere ulaştırılmak üzere 165 kitap dağıttı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Rize’de pilot okul olarak seçilen İstiklal İlköğretim Okulu’nda içerlerinde velilere ulaştırılmak üzere hazırlanan mektupların bulunduğu 165 kitap dağıttı.

Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Rize Emniyet Müdürlüğü tarafından pilot okul olarak seçilen Rize İstiklal İlköğretim Okulu’nda öğrenci velilerine yönelik bir program düzenledi. Programa İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik ve veliler katıldı.

Programda konuşan Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, okullarda iyi eğitilmiş gençler ile gelecekte asayiş olaylarının azaltılabileceğine dikkat çekerek bunun için alt yapının oluşturulmasında polis ve eğitim camiaları arasında iş birliğinin şart olduğunu söyledi. Çelik, yaptığı konuşmada, “Eğitime yapılan yatırım toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Geleceğin mimarları ise öğretmenlerdir. Gençlerimizin okullarımızda iyi ve güvenli ortamlarda yetiştirilmesi gelecekte asayiş olaylarını azaltacaktır. İyi eğitilmiş bir nesil hazırlarsak polis ve savcılarımızın işi daha kolay olacaktır” dedi.

Rize Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş ise “Türk Polis Teşkilatı olarak yılın 365 günü 24 saat bir çok alanda kesintisiz hizmet veren bir teşkilatız. Trafikten asayişe, pasaporttan ruhsata kadar bir çok farklı alanda faaliyet gösteriyoruz. Bu çalışmalarımız arasında okul önü güvenliğine de büyük önem veriyoruz. Bu nedenle 3 yıl önce Rize’de Okul Polisliği uygulamasını başlattık. İlimizde okul önlerinde meydana gelen olayları büyük oranda ortadan kaldırdık. Bunu tamamen ortadan kaldıracak güce de sahibiz. Buradan sizlere bunun sözünü de veriyorum” diye konuştu.

Programda Türk Polis Teşkilatı’nın 165. Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla 165 öğrenciye kitap hediye edildi. Kitapların arasına İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uzmanlara hazırlatılan, çocuk eğitiminde dikkat edilmesi gerekenlerin yazıldığı mektuplar yerleştirildi.

Demirtaş, kitapların arasına yerleştirilen mektupların mutlaka okunması gerektiğini belirterek “Ben de bir babayım. Benimde çocuklarımı yetiştirirken hatalı davrandığım şeyler vardır. Bu mektuplarda yazılanlardan bende istifade ediyorum. Bunların mutlaka okunması ve uygulanması gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız