
4 yılda 130 bin ton asfalt döküldü
Rizede yol genişletme ve onarım çalışmalarını hızlandıran Rize Belediyesi haftada 800 ton asfalt seriyor. 4 yıl sürede ise 130 bin ton asfalt serildi.
Rize Belediyesi, asfaltlama çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. 3 kilometrelik Kale-Kavaklı yolunun yarısının asfaltlama çalışmalarının tamamlandığını belirten belediye yetkilileri, şehir merkezini Atmeydanı, Dağbaşı, Ekmekçiler, Küçükköy, Pehlivantaşı ve Isırlık mevkilerine bağlayan yola ise bugüne kadar yaklaşık 5 bin ton asfalt serildiğini ifade ettiler.
Rize Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada yolun tamamına 10 bin tonun üstünde asfalt serileceği belirtilerek şehir merkezini üst mahallelere bağlayan bu yolun ideal genişliğe yakın olduğu ifade edildi.
Şehrin genişletilmesi için yolların genişliği ve yapısına büyük önem verildiği ifade edilen açıklamada, havaların müsait olduğu zamanlarda günde 800 ton civarında asfalt serildiği ve dört yıl zarfında ise Rize Belediyesi tarafından yaklaşık 130 bin ton asfalt kullanıldığı açıklandı.
HABERE YORUM KAT