![7. Rize Tanıtım Günleri Feshane'ye renk kattı](https://d.pazar53.com/news/46797.jpg)
7. Rize Tanıtım Günleri Feshane'ye renk kattı
7. Rize Tanıtım Günleri Feshane'de tüm coşkusuyla devam ediyor
Rize Valiliği’nin himayesinde Rize Dernekler Federasyonu’nun organize ettiği 7. Rize Tanıtım günleri muhteşem bir açılışla başladı. Bu yıl Feshane Fuar Merkezinde düzenlenen ve Pazar akşamına kadar sürecek tanıtım günlerine bir milyon vatandaşın katılması bekleniyor.
Merkezi İstanbul’da bulunan Rize Dernekler Federasyonu yani RİDEF’in organize ettiği 7. Rize Tanıtım Günleri 24-25-26-27 Nisan 2014 tarihlerinde Feshane Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. Rize Valiliği’nin himayesinde gerçekleşen tanıtım günlerine Rize’nin on bir ilçesi geniş stantlarla katılıp yörenin bütün kültürel argümanlarını sergiliyor. İstanbul’da bulunan bütün Rize Derneklerinin yer aldığı organizasyona muhteşem bir açılışla start verildi.
Açılış konuşmasında RİDEF Genel Başkanı Celal ERDOĞAN'ın İstanbul da ki Rizelileri yalnız bırakmayan konuklara teşekkür ederek başlattığı 7.Rize Tanıtım Günlerinin organizasyonuna İstanbul Valisi Hüseyin Avni MUTLU, Rize Valisi Nurullah ÇAKIR, İBB Başkanı Kadir TOPBAŞ, Milletvekilleri Nusret Bayraktar, Metin Külünk, Erol Kaya, Rize Belediye Başkanı ve ilçe kaymakamları, Belediye başkanları, Üsküdar, Gazi Osman Paşa, Eyüp Çekmeköy Belediye başkanları, Rizeli bürokratlar, işadamları, Vakıf ve STK Başkanları ve birçok misafir katıldı. Ayrıca Malezya kültür Bakanı yardımcısının Rizeli olan Başbakanı kastederek "Rize'yi hala tanımayan var mı?" sözleri salonda büyük alkış aldı.Bilim ve Teknoloji Bakanı yardımcısı Davut Kavranoğlu da katılımcılara günün anısına hediyeler takdim etti.
AÇILIŞTA 10 BİN KİŞİLİK MUHLAMA
24 Nisan Perşembe günü saat 14.00’da yoğun bir protokol katılımı ile açılışı yapılan 7. Rize Tanıtım Günlerinin de bir rekor denemesi de yapıldı.“Dünyanın En Büyük Muhlaması” sloganıyla hazırlanıp misafirlere dağıtılan on bin kişilik muhlama için 10 kişilik bir ekip tam 3 saat hazırlık yaptı. Tanıtım günlerine katılan misafirler açılışın ardından kazanının başına geçerek davetlilere muhlama ikram etti
BOYUTLU RİZE MÜZESİ VE ÇAY BAHÇESİ
Yoğun bir katılımın devam ettiği fuarın en çok ilgi çeken noktası 200 m² alanda kurulan üç boyutlu Rize Müzesi. Maketlerden oluşan müzede Rize konağı, Rize evi, Yayla evi, Değirmen, Kemer köprü, Rafting anı, Çay bahçesi, Teleferik gibi çalışmalar katılımcıların ilgisine çekiyor.
Rize’nin birçok meyvesinin de ağaçlarıyla sergilendiği müze katılımcılardan tam not aldı.
KEMENÇE ve TULUM İLE 4 GÜNLÜK EĞLENCE
Rize Tanıtım Günleri olurda horon, eğlence olmaz mı? Rizeli birçok sanatçının 4 gün boyunca performans sergilediği etkinlikte 26 Nisan Cumartesi akşamı ünlü sanatçı İsmail TÜRÜT sahne alacak. Atma türkülerin atılıp, horonların oynandığı fuar alanında kemençe ve tulum ustalarının el emeği göz nuru ile hazırladıkları ürünlerde sergileniyor.
HABERE YORUM KAT