![76 YAŞINDA HAYATA YENİDEN MERHABA DEDİ](https://d.pazar53.com/news/53061.jpg)
76 YAŞINDA HAYATA YENİDEN MERHABA DEDİ
Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine 2015 yılında kazandırılan Girişimsel Radyoloji Ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte yüz güldürücü sonuçlar alınmaya devam ediyor.
Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesine 2015 yılında kazandırılan Girişimsel Radyoloji Ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte yüz güldürücü sonuçlar alınmaya devam ediyor.
Üç yıl önce il dışında bir merkezde kapalı yöntem ile karın içindeki balonlaşmış aort damarına stent konulan hastaya, sonraki kontrollerinde hastalığının tekrarlaması nedeniyle oluşan sıkıntı Rize’de başarılı bir operasyonla giderildi.
Geçirmiş olduğu kalp kapak ameliyatı, üç damarında stent olması ve kalp pili olmasından dolayı yeni bir müdahale yapılması çok riskli bulunduğundan operasyon yapılamayan 75 yaşındaki Hüseyin Korkmaz adlı hasta Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Korkmaz, ölüm riskinin bile olduğu bu ameliyatı tekrar olmaya karar vererek yeniden hayata tutundu.
Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine, artan karın ve sırt ağrısı şikâyetiyle başvuran hastaya çekilen tomografide aort damarında yaklaşık 12 santimetreye ulaşan balonlaşma (anevrizma) olduğu tespit edildi. Riskleri kabul eden hasta, Yrd. Doç. Dr. Şaban Ergene, Yrd. Doç. Dr. Öner Kurt ve Op. Dr. Hakan Karamustafa tarafından ameliyata alındı. Belden uyuşturma yöntemi ile kol ve kasık damarından girilerek kapalı yöntemle genişlemiş olan damara stent konulmak suretiyle hastanın aort damarındaki kaçak tedavi edildi. İşlem sonrası hasta bilinci açık bir şekilde yoğun bakımda genel durumu iyi olarak takip altına alındı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yrd. Doç. Dr. Şaban Ergene, “Yöremizde kontrolsüz hipertansiyon ve aşırı yağlı beslenme alışkanlıkları nedeni ile hem karın hem sırt bölgesindeki aort damarında genişleme olan birçok hasta mevcut. Bu hastaların çoğu yakın takip edilmediklerinde genişlemiş damarın yırtılması nedeni ile iç kanama sonucu kaybedilebilmektedir. Bu tip ölümcül hastalıkların tedavisi kliniğimizde başarıyla yapılabilmektedir. Bu gruptaki hipertansif hastaların Kalp Damar Cerrahi Polikliniğine başvurmalarını öneriyoruz” dedi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hasan Türüt ise yaptığı açıklamada, “Girişimsel radyoloji birimini hizmete açalı henüz bir yıl olmasına rağmen bu ünitemizde çok güzel işler başarılmaktadır. Bu birime Türkiye’deki en gelişmiş cihazların biri kazandırılmıştır. Başta Radyoloji olmak üzere, Kardiyoloji, Kalp Damar Cerrahisi ve Gastroenteroloji bölüm hocalarımız bu birimde özellikli işlemleri gerçekleştirmektedirler. Rizemiz çok daha güzel hizmetleri hak ediyor kanımca. Bu vesile ile yukarıda anlatılan bu oldukça komplike ve yüksek riskli işlemi gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi ekibimi yürekten kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” ifadelerini kullandı.
HABERE YORUM KAT