1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 8 asker operayonla alındı iddiası
8 asker operayonla alındı iddiası

8 asker operayonla alındı iddiası

Fatih Altaylı, PKK'nın elindeki 8 Türk Askeri'nin operasyonla kurtarıldığını iddia ediyor. PKK yalanlıyor, Altaylı ise iddialı.

A+A-

8 er serbest, askerlerimiz nasıl kurtarıldı?

PKK, Roj TV ve PKK'nın haber ajansı Fırat News yalanlayadursun, PKK'nin elinde rehin tutulan Türk askerlerinin kurtarıldığı giderek kesinlik kazanıyor. PKK'nın elindeki rehin askerlerimizin kurtarılma öyküsünün üzerindeki sır perdesi de giderek aralanıyor.

Bölgedeki kaynaklardan gelen bilgilere göre, PKK rehin aldığı Türk askerlerini geçtiğimiz hafta içinde, Kuzey Irak'taki güvenli evlerinden birine getirdi. Türk askerlerinin buraya getirildiğini öğrenen Barzani'ye bağlı peşmergeler, edindikleri istihbaratı bölgedeki Türk askeri yetkililerle paylaştı.


Derinlemesine yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Türk askerlerinin Kandil'e yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki bir köyde tutulduğu öğrenildi. Bunun üzerine bölgede görev yapan Türk birliklerine bağlı az sayıda komando, Barzani peşmergeleri ile birlikte askerlerin rehin tutulduğu köye gitti.

KOMANDOLARDAN OPERASYON
Burada peşmergeler, PKK'lı teröristlerle temasa geçerek askerlerin kendilerine teslim edilmesini, mevcut durumun Türkiye'nin bölgeye bir harekat yapmasına ve ilişkilerin bozulmasına neden olacağını söyledi. Peşmergelerin bu talebi PKK'lılarca reddedildi.
Bunun üzerine peşmergelerle birlikte, peşmerge kıyafetiyle köye gelen Türk komandolar harekete geçti.

Çıkan çatışmada 4 PKK'lının öldürüldüğü ve askerlerimizin kurtarılarak önce Kuzey Irak'ta güvenli bir bölgeye getirildiği ve gerekli hazırlıkların yapılmasıyla, bir süre sonra Türkiye'ye nakledildikleri söyleniyor. Diyarbakır'da sorgulanan askerlerin yakın zamanda ailelerine kavuşmaları bekleniyor.

Askerlerimizin kurtarıldığı yolundaki haberimizden sonra PKK'nın yalanlaması üzerine yeniden konuştuğum kaynaklarım, haberin doğru olduğunu yineledi.


"PKK veya Roj TV ancak eski görüntüleri yayınlayabilir. Şu anda askerlerimiz güvende" bilgisini verdi.

Daha sonra gerçekten de Roj TV'de askerlerimizin eski görüntüleri yayınlandı ve askerlerimizin en kısa sürede serbest bırakılacağı açıklaması yapıldı. Bu durum, haber kaynaklarım tarafından PKK'nın moral üstünlük sağlama çabası olarak değerlendiriliyor.


 

Terör örgütü PKK'ya yakınlığına bilinen Fırat Haber Ajansı ise askerlerin halen rehin tutulduğu yönündeki iddiasını sürdürüyor.  

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum