1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ABD'nin PKK Yardımını Belgeledi
ABD'nin PKK Yardımını Belgeledi

ABD'nin PKK Yardımını Belgeledi

Türkiye'nin bir dönem TMÖ Temsilcisi olarak görev yapan Org. Başer, ABD askerlerinin PKK'ya lojistik yardım yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

A+A-

Türkiye'nin bir dönem Terörle Mücadele Özel Temsilcisi olarak görev yapan emekli Orgeneral Edip Başer, Kürt açılımı tartışmalarını CNN TÜRK için değerlendirdi. ABD'nin PKK'ya yardım ettiğini ifade eden Edip Başer, yaşanan süreçle ilgili hayli kaygılı. Başer, görev yaptığı dönemde ABD askerlerinin PKK kamplarına lojistik yardım yaptığını da tespit ettiklerini söyledi.

7/24'te Yavuz Oğhan'ın sorularını yanıtlayan Edip Başer, demokratik açılım tartışmalarının Türkiyeyi bir yol ayrımına götürdüğünü düşünüyor ve bölünme riskinin altını çiziyor.

Özellikle DTP'lilerin açıklamalarının bu niyete hizmet ettiğini düşünüyor.

Edip Başer'in açılım tartışmalarında en çok rahatsızlık duyduğunu ifade ettiği konu ise Kürtçe eğitim meselesi.

Seçmeli ders olmasından rahatsızlık duymayacağını ancak Kürtçe eğitim fikrini asla kabul etmeyeceğini söyleyen Başer, "bu ülkede eğitim dili Kürtçe olursa o iş bitmiştir" diye ısrarla vurguladı.

ABD PKK'ya yardım etti
PKK'nın Türkiye'de şirketlerinin var olduğunu iddia eden Başer, bu firmaların normal bir şirket gibi çalıştıklarını ve kazanılan paraların PKK'ya aktarıldığını belirtti.

Amerikan yönetiminin de artık PKK sorununu çözmek istediğini ifade eden Başer, PKK'nın denklem dışı kaldığını ve ABD'liler açısından da sorunun artık böyle algılandığını kaydetti.

Demokratik açılımın zamanlamasında Barzani'nen de katkısının olmuş olabileceğini belirten Edip Başer, bu sürecin takviminin ABD'den geldiğini kaydetti.

Özel temsilci olarak görev yaptığı dönemde PKK ile ilgili bilgi ve belgeleri ABD'li askeri yetkililere verdiklerini aktaran Başer, o dönem ellerindeki bir CD'yi de ABD'lilere gösterdiklerini aktardı.

Başer, söz konusu CD'de ise PKK'nın Kuzey Irak'ta lojistik destek aldığını gösteren fotoğraflar olduğunu, fotoğraflardan birinde ise PKK'ya malzeme götüren bir aracın ön koltuğunda ABD'li bir yetkilinin oturduğunun görüldüğünü söyledi.

Başer söz konusu CD'yi o dönemki mevkidaşı olan ABD'nın Terörle Mücadele Koordinatörü Emekli Orgeneral Joseph Ralston'a verdiğini, kendisinden ise "araştırıyoruz" sözünü aldığını söyledi.

ABD'lilere "Mesud Barzari üzerinde baskı kurun, lojistik desteği kesin" dediklerini aktaran Başer, ABD'lilerin bunu yapmadığını aktardı.

Başer, ABD'lilerin bu tavırları karşısında Türkiye olarak kendilerini kandırılmış hissetlerini söyledi.

Kaynak: CNN Türk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum