1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ADD Mitinginde Lenin şoku
ADD Mitinginde Lenin şoku

ADD Mitinginde Lenin şoku

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin düzenlediği "Atatürk ve Demokrasi" mitingine katılan binlerce kişi Ergenekon tutuklamalarını protesto etti.

A+A-

Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy şubesinin düzenlediği ve CHP'nin de destek verdiği Kadıköy İskele Meydanı'ndaki "Atatürk ve Demokrasi" mitingi İstanbul ve çevre illerden gelen 2 bini aşkın kişinin katılımı ile Kadıköy iskele Meydanı'nda gerçekleştirildi.

CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Türkiye Gençlik Birliği gibi parti ve sivil toplum kuruluşları da mitinge katılarak destek verdi.

Tören alanına gelenler polis tarafından tek tek arandı. Polisin çevrede geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Mitinge katılanlar "Hainler Meclis'te yurtseverler hapiste. Millet ordu el ele milli cephede. İnadına hukuk, inadına demokrasi inadına laiklik inadına Atatürk. Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye" gibi sloganlar attı.

kullan

LENİN PANKARTI TEPKİ TOPLADI
Miting için atılacak sloganlar ve açılacak pankartlar daha önce belirlenmiş olmasına rağmen Halkın Kurtuluşu Partisi üyeleri farklı posterler taşıdı. Halkın Kurtuluşu Partisi üyelerinin üzerinde Atatürk ve Lenin'in resimlerinin bulunduğu pankartlar taşıdığı görüldü. Bazı ADD üyeleri ise açılan bu pankartlara tepki gösterdi.
Atatürk ve Lenin'in yanyana konulamayacağına işaret eden ADD'liler, pankartın kaldırılmasını istedi. "Antiemperyalist Birinci Kurtuluş Savaşımızın Önderi Büyük Müttefik Atatürk ve Lenin" yazan pankart nedeniyle ADD ve Halkın Yükselişi Partisi üyeleri arasında tartışma yaşandı.


ADD üyesi Nuran Papila Lenin ile Atatürk'ün aynı karede yer almaması gerektiğini dile getirdi. Papila, "Lenin de büyük bir şahsiyet ama Atatürk bizce devrimleri ile yaşayan biri. Tatsızlık çıkmasını istemediğimiz için büyük tepki göstermedik. Ama yapılan doğru değil." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum