1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AK PARTİ KESİN KAPATILACAK!
AK PARTİ KESİN KAPATILACAK!

AK PARTİ KESİN KAPATILACAK!

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının kabulü ne anlama geliyor?

A+A-

Yargıtay Başsavcısı abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davası iddianamesinin kabul edilmesi ne anlama geliyor?

İddianamenin 'oy birliği' ile kabul edilmesi, "AK Parti kesin kapatlıacak" görüşünün ağırlık kazanmasına yol açtı.

AK Parti hakkında kapatma kararı verileceğinin işaretleri şu şekilde sıralanıyor.

CUMHURBAŞKANINA SİYASİ YASAK DA KABUL EDİLDİ
İddianamedeCumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında da siyaset yasağı talep ediliyor. Oysa anayasanın 105. maddesi, Cumhurbaşkanının sadece 'vatana ihanet' suçundan yargılanabileceğini düzenliyor. Bu durum, iddianamenin reddedilmesi için yeterli gerekçe olarak gösteriliyordu. Ancak, Gül hakkında siyaset yasağı getirilmesi isteğinin oy çokluğu ile kabul edilmesi, "dava sonucunun şimdiden belli olduğu" şekilde yorumlandı.

İDDİANAMEDE SOMUT DELİLLER OLMAMASI
AK Parti hakkında Başsavcı'nın hazırladığı iddianamenin en çok eleştirilen yönü ise, atfedilen suçlamalar hakkında 'somut deliller olmadığı' yönünde idi. Başsavcı Yalçınkaya'nın hazırladığı iddianamede yer alan suçlamaların büyük bir bölümü gazete küpürlerine ve çeşitli haberlere dayandırılıyor.Bu şekilde bir iddianamenin parti kapatmaya gerekçe olamayacağını savunan hukukçular, "Davanın sonucu belli oldu. AK Parti kesin kapatılacak" şeklinde yorumlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum