1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK Parti Rize'de kongreler 12 Ekim'de başlıyor
AK Parti Rize'de kongreler 12 Ekim'de başlıyor

AK Parti Rize'de kongreler 12 Ekim'de başlıyor

AK Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, kongre sürecinden parti çalışmalarına, havalimanı ile ilgili eleştirilerden bürokrasiye bir çok konuda gündeme dair açıklamalarda bulundu

A+A-

İl Başkanı Yılmaz Katmer gündeme dair açıklamalarda bulunarak “AK Parti Rize’de fabrika ayarlarına dönmüştür. Tekrar sineyi millete dönüyoruz. Rize’de Kuvayi Milliyeyi başlatıyoruz. Tek hedefimiz var darılttığımız vatandaşla tekrar barışmak, helalleşmek” dedi.

“Milleti seven sahaya yayılan bir ekiple yola çıktık”
İl Başkanı atanmasından sonra geçen bir aylık sürecini değerlendirerek “7 Ağustos itibariyle Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atandığım günden bugüne yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Rize‘yi toparlayıcı ve bütünleyici toplumsal mutabakat sağladığımız bir yönetim oluşturdum. En önemlisi halkı seven bir yönetim oluşturdum. Mesela bizim yüksek istişare kurulumuz var. Sayın Cumhurbaşkanımıza bahsettim dedi ki “nereden geldi aklına tebrik ediyorum” Yüksek istişare Kurulumuzun resmi statü alabilmesi için yedekler listesine aldık ama asillerden daha üst isimlerden oluşuyor. Dalında, alanında uzman kişilerden oluşuyor. Halkı seven halkın sevdiği kişiler. Milleti seven sahaya yayılan bir ekiple yola çıktık şükürler olsun, büyük bir başarı elde ediyoruz Milletimiz bizi kucaklıyor.” ifadelerini kullandı. 

“Milletimizle kucaklaşıyoruz”
İl Başkanı Katmer Halk günleri yaptığını belirterek “Parti binamızda Halk günleri yapıyoruz. İlk günde 750 kişi geldi. Her halk günlerinde milletimizin sayısı katlanarak artıyor. Partimizin tüm odaları dolu. Milletimizle kucaklaşıyoruz. Dertleriyle dertleniyoruz. Biz halk gününü sadece il binamızda değil tüm ilçe ve beldelerimize yayacağız. Saat kavramı olmadan vatandaşlarımızı parti binalarımızda bekleyeceğiz ve görüş, talep ve önerilerini dinleyerek, vatandaşın derdiyle dertleneceğiz. VİP aracımızı sattık. Aracımızı sadeleştirdik halkta bizi sade sıradan halkın içinden bir vatandaş gibi görmek istiyor. Bizi kendisi gibi görmek istiyor sıradan olmamızı istiyor. Bizim seçmenimiz bu bizi böyle seviyor.” şeklinde konuştu.

“AK Parti Rize’de fabrika ayarlarına dönmüştür”
Rize’de ahirete irtihal eden tüm vatandaşların yakınlarına aramalar yaptığını belirten İl Başkanı Katmer “Ölen bütün mevtaları aile yakınlarına baş sağlığı araması yapıyorum. Şu ana kadar yaptığım aramalar 300 ü geçti. Bir vatandaşımızı aradım kendi acısını unutup benimle dertlendi. Bu vatandaşın kötü gününde, iyi gününde yanında olmayacağız da ne zaman olacağız. AK Parti Rize’de fabrika ayarlarına dönmüştür. Tekrar sineyi millete dönüyoruz. Rize’de Kuvayi Milliyeyi başlatıyoruz. Tek hedefimiz var darılttığımız vatandaşla tekrar barışmak, helalleşmek” dedi.

katmer-001.jpg

“12 Ekimde ilçe ve belde kongreleri başlıyor” 
Her teşkilatın girişinde 'Halkı Sevmeyen İçeri girmesin' tabelalarını astırdığını aktaran İl Başkanı Katmer “Parti binalarımıza ‘Halkı Sevmeyen İçeri girmesin’ tabelalarını astırdım. Bu ne demek oluyor vatandaşımız AK Parti Rize’de sandıktaki mesajı almış ve gerekeni yapmak için hamlelere başlamış bunu görecek. Halk ile arasında mesafe olan teşkilatçı görevde olmayacak bu kesin ve net. 12 Ekimde İlçe ve belde kongreleri başlıyor kongre takvimi açıklandı. Hazırlıkları yapmaya başladık. Yönetim kurulu içerisinde komisyonlar oluşturduk. Daha önemlisi Yüksek İstişare Kurulunun yapmış olduğu çalışmalarda arkadaşlar tek tek ilçelerde sokağa çıkıp çalışmalar yapacak. Vatandaşımıza kimi görmek istiyorsunuz diye çalışmalar yapacak. Büyük ilçelerde ben gideceğim. Bu aldığım isimler Sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, kanaat önderleri, partinin önderlerimizle oturarak, mutlaka doğru kişiyi bularak Teşkilat başkanlığımıza ileteceğiz. Bu kadar düzgün ve titiz yapılan çalışmayı sunduğumuzda inanıyorum ki Teşkilat Başkanlığımızın da takdirini alacaktır.” diye konuştu.

“Hedefimiz 2028 te 167 bin rekoru egale etmek olacak”
Rize’de 300 kişilik gönüllü bir ekip kuracağını belirten İl Başkanı Katmer; “Cumhurbaşkanımızın hemşehrilerine hitaben kendi eliyle yazdığı mektubu tek tek kapı kapı dolaşarak 300 kişilik gönüllü ekibimizle hemşehrilerimize ulaştıracağız. Seçimden seçime biz vatandaşımızın kapısına gitmeyiz. Her zaman vatandaşımızla iç içe olmanın gayretindeyiz. Şimdiden vatandaşımıza ulaşarak 167 bin rekoru 170 binlere ulaştırma gayreti içinde olacağız. Allah izin verirse Hedefimiz 2028 te 167 bin rekoru egale etmek olacak. Aynı şekilde tüm belediyelere de talibiz. Talip olmamak için bir neden yok. Tüm yatırımları Rize’ye kazandırdık. Vatandaşlarımız yapılanları görüyor. Şimdiden tedbir alıyoruz dersimize iyi çalıştık. Ona göre çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.

“Biz birlikte yürüyeceğiz”
İl Kadın Kolu Başkan ataması ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Katmer ; “İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim 15 sene öncede benim dönemimde sosyal politikalardaydı. Şimdi de aynı. Genel Merkez Kadın Kolları MKYK’da görev alıyordu. Ben görevi devralınca ona söylediğimde hiç tereddüt etmeden benimle çalışmayı kabul etti. Cumhurbaşkanımıza Nuran Alim’in ismini verdiğimizde “Bizim Nuran mı? dedi. Kadın Kolu Başkanımız Sema Hanımda hem Belediye Meclis Üyesi hem Kadın Kolu olamayacağı için görevi devretti. Arif kardeşimizde aynı şekilde İl Genel Meclis Üyesi olduğu için iki görevi aynı anda yapamayacağı için görevi devrediyor. Pazartesi atama gerçekleşecek. Kendilerine şu ana kadar yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Gençlik kolları benim erkek evladımdır. Kadın kolları benim kız evladımdır. Biz birlikte yürüyeceğiz. Aynı desteği vereceğiz. Çalışmaları hep birlikte yürüteceğiz çünkü hepimiz gönüllü gelen Allah rızası için çalışan kişileriz.” ifadelerini kullandı

“Vatandaş seni görünce sevinince çalışma azmin artıyor”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler aktardığını aktaran İl Başkanı Katmer “Cumhurbaşkanımıza İstanbul’da katıldığım bir açılışta konuşma fırsatım oldu. Yaptığım çalışmaları bir bir anlattım çok takdir etti, tebrik etti. Aynı konuşmaları Ankara’da katıldığımız İl Başkanları toplantısında da bir bir anlattım. Herkesin dikkatini çekti WhatsApp hattı, halk günleri, taziye aramaları herkesin takdirini kazandı. Sokakta olmak lazım, toplantı odalarından ziyade halkın içinde olmamız lazım oradan aldığımız tad hiçbir yerde yok. Vatandaş seni görünce sevinince çalışma azmin artıyor. Biz dersimizi iyi biliyoruz. Okuyoruz inşallah fethamızı vereceğiz.” dedi.

Bürokrasi ile ilgili yaptığı değerlendirmenin yanlış anlaşıldığını ifade eden İl Başkanı Katmer “Bürokrasi ile ilgili söylediğim şeyi yanlış algılandı. İl başkanı bürokratı tehdit etti şeklinde ifadeler kullandı. Dedim ki bürokratımın emrindeyim. AK Parti teşkilatları olarak kesinlikle bir okulda bürokrata emretmek asla ve asla gözetleme yetkimiz var denetleme ve gözetleme yetkimiz var bu yetkimiz maksimum seviyede kullanacağız. Gözetip, denetleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum