1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AK Partili vekile çete şoku
AK Partili vekile çete şoku

AK Partili vekile çete şoku

AK Partili milletvekili ve Sakarya İl Emniyet Müdürü ismi herkesi şaşkına çevirdi. Çetecilerle savaşta önde olanların durumu 'tuz koktu' dedirtti.

A+A-

Haraç çetesine bilgi sızdıran Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı, “Operasyon bilgisini AKP milletvekili Yıldırım’la birlikte polis müdüründen aldık” dedi. Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, savcılıkta, AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım’la birlikte İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’la görüştüklerini anlattı. Operasyon gecesi Ünsal’la Polisevi’nde görüştüğü iddia edilen Yıldırım’ın yeğeni ile altı kişi tutuklandı. İçişleri Bakanlığı da Ünsal için soruşturma açtı.

Akyazı Savcılığı’nda ifadesi alınan Yaşar Yazıcı’nın “Bilgiyi Recep Yıldırım’la birlikte Müdür Bey’den aldık” dediği öğrenildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü’nün AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ve AKP’li Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın akrabalarına yönelik yürüttüğü çete soruşturmasını sızdıran “Müdür bey”in de İl Emniyet Müdürü Faruk Ünsal olduğu ortaya çıktı. Soruşturma bilgisinin Ünsal’dan AKP’li Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı ve AKP Milletvekili Yıldırım’a, oradan da çete üyelerine sızdığı anlaşıldı. İçişleri Bakanlığı, Ünsal’la ilgili ‘köstebek’ soruşturması başlattı.

Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, yaklaşık bir yıl önce liderliğini Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı’nın amcasının oğlu Hüseyin Yazıcı’nın yaptığı çeteye yönelik operasyon başlatmıştı. Operasyon kapsamında, Hüseyin Yazıcı ile AKP Milletvekili Recep Yıldırım’ın yeğeni Ali Yıldırım ile adamlarının telefonları hâkim kararıyla dinlemeye alınmıştı. Çete zanlılarına yönelik teknik takip sürerken iki çete zanlısının yaptığı bir konuşma polis ve savcının dikkatini çekmişti. İki çete zanlısının, kendilerine karşı yürütülen gizli soruşturmadan haberdar oldukları ve olası bir operasyona karşı önlem almaya çalıştıkları anlaşılmıştı. Çete zanlılarının, gizli soruşturmaya ilişkin bilgileri Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı’dan aldıkları belirlenmişti.

Soruşturma bilgisi sızınca operasyon erkene alınmış ve aralarında AKP Sakarya Milletvekili Yıldırım’ın yeğeni ve Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı’nın amcasının oğlunun da bulunduğu 21 kişi geçen pazartesi günü gözaltına alınmıştı. Akyazı Savcılığı, Yaşar Yazıcı’yı adliyeye davet ederek ifadesine başvurmuştu.

Akyazı Savcılığı’na çıkarılan 21 zanlıdan altısı dün suç işlemek için çete kurmak, adam öldürmeye ve yaralamaya azmettirmek, tehdit ve haraç suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklananlar arasında Recep Yıldırım’ın yeğeni Ali Yıldırım ve Yaşar Yazıcı’nın kuzeni Hüseyin Yazıcı da var.

“Operasyon başlıyor”

Sakarya Emniyet Müdürlüğü’ndeki köstebek olayının ayrıntıları da netleşmeye başladı. Edinilen bilgiye göre; köstebek olayı, dün tutuklanan iki zanlı arasında geçen bir telefon görüşmesiyle ortaya çıktı. Telefonları hâkim kararıyla dinlenen iki zanlıdan biri, diğerine “Adapazarı’nın başından bilgi geldi, operasyon başlıyor” dedi. Aynı zanlı, bu bilgiyi Akyazı Belediye Başkanı Yazıcı’nın getirdiğini söyledi.

“Müdür Bey söyledi”

Akyazı Savcılığı’nda ifadesi alınan Yaşar Yazıcı’ya, operasyon bilgisini kimden aldığı soruldu. Yazıcı, “Bilgiyi Recep Yıldırım’la birlikte Müdür Bey’den aldık” dedi. Bunun üzerine Yazıcı’ya Müdür Bey’in kim olduğu soruldu. Yazıcı da Sakarya Emniyet Müdürü Faruk Ünsal’ın adını verdi.

Bunun üzerine Akyazı Savcılığı, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ve Sakarya Valiliği’ne bir yazı yazarak soruşturma bilgisini sızdıran kişi hakkında işlem yapılmasını istedi.

İçişleri soruşturma başlattı

Sakarya Valiliği de İçişleri Bakanlığı’ndan müfettiş istedi. İçişleri Bakanı Beşir Atalay köstebek iddialarını soruşturmak üzere Sakarya’ya iki mülkiye başmüfettişi gönderdi.

Öte yandan Akyazı Savcılığı, soruşturma dosyasını da terör ve çete suçlarına bakmakla görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne gönderdi. İstanbul Başsavcı Vekilliği’nin, Faruk Ünsal’ı ifadeye çağırması bekleniyor.

Operasyonu yapanları sürdü

Bu arada Emniyet Müdürü Ünsal, Akyazı’daki çete operasyonunu gerçekleştiren Sakarya Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Alparslan Ersanlıoğlu ile kaçakçılık ve organize suçlardan sorumlu Sakarya Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne’nin dün görev yerlerini değiştirdi. Ersanlıoğlu merkez ilçe müdürlüğüne atanırken Şahne’nin sorumluluk alanı değiştirildi.

‘Köstebeklik’le suçlanan Ünsal’ın, operasyon gününün gecesinde, operasyon kapsamında abisinin oğlu da gözaltına alınan AKP Milletvekili Recep Yıldırdım’la Sakarya Polisevi’nde biraraya geldiği ve saatlerce baş başa görüştüğü de öne sürüldü.

Yazıcı: İddialar asılsız, dava açacağım

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, bir basın toplantısı düzenleyerek hakkındaki iddiaları yalanladı ve haberle ilgili tazminat davası açacağını söyledi. Gerektiğinde güvenlik birimlerinin yöneticileri ile görüşmesinin ve bilgileri paylaşmasının doğal olduğunu söyleyen Yazıcı, iddiaların amacının, şahsını ve üyesi olduğu AKP’yi karalamak olduğunu iddia etti. Basın toplantısına katılan AKP Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise “Biz AK Partili olarak çetelerle mücadele eden bir partiyiz. Yakınım olsa da kim ne yaptıysa cezasını çekecektir” diye konuştu.

Kaynak: Taraf

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum