1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AKP'nin 'Takiyyeci' Görüntüsü
AKP'nin 'Takiyyeci' Görüntüsü

AKP'nin 'Takiyyeci' Görüntüsü

Nazlı Ilıcak, AKP'nin gençlik kolları toplantısında "10. Yıl Marşı" okunmasını eleştirdi. Bunun "takiyyeci" bir görüntü oluşturduğunu söyledi...

A+A-

Nazlı Ilıcak/Sabah

Nazlı Ilıcak'ın yazısının ilgili bölümü:

Onuncu Yıl Marşı
AK Parti'nin gençlik kolları toplantısında "10. Yıl Marşı" okunmuş. 27 Mayıs sürecinde, Gazi Osman Paşa Marşı, Demokrat Parti aleyhine sözleri değiştirilerek söylenirdi: "Olur mu böyle olur mu / Kardeş kardeşi vurur mu / Kahrolası diktatörler / Bu dünya size kalır mı?"
Cumartesi günleri, okullar hafta sonu tatiline girmeden önce, İstiklâl Marşı'nı takiben Gazi Osman Paşa Marşı'nın hep bir ağızdan okunması adet haline gelmişti. Ben, her defasında aynı şeyi yapardım. Dame de Sion'un taş avlusunda, İstiklâl Marşı sonrasında, Gazi Osman Paşa Marşı başlayınca, töreni gürültülü bir şekilde terk ederdim.
Onuncu Yıl Marşı'na hasmane bir tavır takınmaya elbette gerek yok. Ama unutmayalım ki, bu marşa, 28 Şubat'ta farklı bir anlam yüklendi. "Dinci tehlikeye" karşı söz konusu marş, ulu orta her yerde söylenmeye başlandı. Duyguları, marşla ifade etmenin Hitlervari militarist bir görüntü yaratması bir yana, AK Parti gençlik kollarında seslendirilmesinin ayrı bir sakıncası daha var: İlkesizlik veya takiyyecilik intibaının doğması. Kimse, "Bravo gençler, işte şimdi size güvenmeye başladık" demeyecek. Aksine, haydi "belkemiksiz" demeyelim; fakat en azından "takiyyeci" görüntü ağır basacak.
Bu yaranma duygusuyla hareket ederseniz, postu asıl o zaman deldirirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız