1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AKP'yi Deniz Baykal kurtaracak!
AKP'yi Deniz Baykal kurtaracak!

AKP'yi Deniz Baykal kurtaracak!

Önce Milliyet yazdı sonra Baykal açıkladı: AKP'ye şartlı destek veririz! Dün konunun HUKUKİ olduğunu söyleyenler bugün "Sizi kurtaralım" diyor!

A+A-

Dün "Bu iş Hukuki Meseledir" diyenlerin garip tornistanı bu 2 haberde:

HABER 01

Baykal Destek Versin
AKP Kapatılmasın!

Milliyet'in tepe ismi Sedat Ergin: "Baykal sosyal demokrat duruşa uygun dursun" dedi ve AKP'yi kurtarması gereken adam olarak O'nu işaret etti.
Ardından da Baykal devreye girdi ve, "Erdoğan ve AKP gerekli adımları atsın desteği verelim" dedi.

Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, demokrasinin zarar görmemesi için AK Parti'nin kapatılmasını önlemek gerektiğini belirterek CHP'yi sosyal demokrat duruşa uygun olarak anayasayı değiştirmeye çağırdı.

CHP lideri Baykal'ı sosyaldemokrat duruşa uygun olarak anayasayı değiştirmeye çağıran Sedat Ergin, NTV'nin 'Yazı İşleri' programında dün gazetedeki başyazıda yaptıkları çağrıyı yineledi.

İYİ NİYETLİYSELER ANLAŞIRLAR

Ergin, kamuoyunda uzlaşmanın zemini olduğunu, masada da uzlaşma formülünün durduğunu belirterek şöyle dedi: "TÜSİAD, TOBB, TÜRK-İŞ, TİSK, önde gelen sivil toplum kuruluşları, demokrasiden ödün verilmeden krizden çıkılmasını istiyorlar. Bulunacak hiç bir çözümün demokrasinin bir milim bile altına inmemesi gerekiyor. Parti kapatmanın zorlaşması hususunda Türkiye'de genel bir mutabakat var. Bu çok iyi bir başlangıç noktası. Türkiye AB'ye tam üyelik yolunda ilerlerken, parti kapatmanın demokratik kültürleriyle, demokratik terbiyeleriyle bağdaşmadığını hissediyor. Demokratik vicdanlarının yaralandığını görüyorum. İnsanlar bunu içlerine sindiremiyorlar. Ben de laiklik konusunda AK Parti'nin uygulamalarından kaygı duymakla birlikte, bu partinin kapatılmasını demokratik vicdanımla bağdaştıramıyorum."

DEMOKRASİYE UYMUYOR
CHP'nin, iddianamenin yanında yer aldığını belirten Sedat Ergin, "Demokrasilerde, yüzde 47 oy almış bir partinin kapatılması üzerine siyasi hesap yapmaya dayalı bir stratejinin sosyal demokrat duruşla örtüştüğü kanaatinde değilim. Daha yapıcı, Türk demokrasisinin, laikliğin zarar görmemesi için bir çıkış yapmaları gerekiyor. CHP pekala çok önemli bir rol oynayabilir. Yeter ki yapıcı bir rol oynamak istesin" dedi.

BAŞBAKAN KAYGI DUYANLARI ANLAMALI
Sedat Ergin, Baykal ve Erdoğan'ın aynı masaya oturmayacağı yönündeki görüşle ilgili olarak da, şunları söyledi: "Siyasiler uzlaşmadıkları zaman faturasını bütün ülke ödüyor. Ekonomi daha kötüye gidecek, bunun bedelini 72 milyon ödeyecek. Türkiye'nin dış dünyadaki görüntüsü ciddi bir sıkıntıya girdi. Toplumda da kutuplaşma yayılıyor. Artık liderlerimiz şaşırtsınlar bizi. Sayın Başbakan'ın da yeni döneme bakarken, 'kaygı duyanları da anlamam gerekir' diyerek yeni bir siyaset anlayışı sergilemesi gerekiyor."

HABER 02

Baykal da AKP'yi Kurtaracak Kapıyı Araladı!

"AKP, MHP'nin tuzağına düştü" diyen Deniz Baykal, iktidar partisi AKP'yi kurtaracak formül için şaşırtıcı bir dönüş yaptı ve kapıyı araladı.

CHP lideri Deniz Baykal, yaşanan krizin aşılması için Başbakan Tayyip Erdoğan'ın güven uyandıran, sözde kalmayan bir adım atması halinde, kendisinin de üzerine düşeni yapacağını söyledi. Bu karşılıklı adımların ne olduğunu konuşmak için henüz erken olduğunu söyleyen Baykal, "Daha yapılan hataların kabul edilmesi noktasına gelinmedi. Kolay iş değil. Bu sorunu Erdoğan yönetimindeki AKP ortaya çıkardı. Bu sorunu aşmak lazım. Yeni bir başlangıç lazım" diye konuştu.

Baykal'ın Radikal'den Murat Yetkin'in sorularına verdiği yanıtlar şöyle:
"İş bu noktaya gelmeseydi iyi olurdu, ama geldi...
Güven uyandıran, sözde kalmayan bir adım atılırsa, ben de üzerime düşeni yaparım. ('Güven uyandıran adım ne olur? Siz ne yaparsınız?' soruları üzerine) O adımların ne olduğunu konuşmak için henüz erken. Daha yapılan hataların kabul edilmesi noktasına gelinmedi. Kolay iş değil. Bu sorunu Erdoğan yönetimindeki AKP ortaya çıkardı. Bu sorunu aşmak lazım. Yeni bir başlangıç lazım."

(Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili Radikal'deki haberin tamamı için TIKLA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum