1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Albayın evinde cephanelik çıktı
Albayın evinde cephanelik çıktı

Albayın evinde cephanelik çıktı

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Albay Mustafa Dönmez'in evinde çıkan askeri malzemeler şok etti.

A+A-

Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınan Albay Mustafa Dönmez'in Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bulunan dağ evinde 22 el bombası, yaklaşık 8 bin mermi ve çok sayıda askeri malzeme ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, yapılan sayımın ardından İstanbul'a götürüldü.

2002-2007 yılları arasında Sakarya'daki 1010 Tankpalet Fabrikası Komutanlığı'nda görev yapan ve şu anda Ankara'da Kara Kuvvetleri Merkez Lojistik Komutanlığı'nda görevli olan Albay Mustafa Dönmez, Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alınmıştı.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin denetiminde Albay Dönmez'in Sakarya'nın Sapanca ilçesi Mahmudiye köyündeki dağ evinde bu sabah arama yaptı.

İstanbul polisinin de destek verdiği aramada 22 adet el bombası, 2 adet av tüfeği, 3 adet tabanca, 1 adet Sten marka uzun namlulu silah, çeşitli çaplarda 8 bin adet tabanca ve otomatik silah mermisi, kamuflaj, çok sayıda askeri bot, kazak, sırt çantası, askeri çadır, kampet, kelepçe ve askeri kumaş ele geçirildi. Sapanca Polis Merkezi'ne getirilen el bombaları ve askeri malzemelerin sayılması saatler aldı.

Tutanak tutulduktan sonra el bombaları ve askeri malzemeler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince minibüsle İstanbul'a götürüldü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız