1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Amaç seçimleri de yaptırmamak
Amaç seçimleri de yaptırmamak

Amaç seçimleri de yaptırmamak

AK Parti hakkında açılan kapatma davasının ardından daha büyük bir planın kısa sürede servis edileceğini açıkladı!

A+A-

AK Parti hakkında açılan kapatma davası, 'Ükede yeni bir senaryo mu yürürlüğe koyuluyor?' sorusunun yüksek sesle sorulmasına yol açtı. İddianamenin zayıf olduğu ve bu delillerle parti kapatılamayacağını öne süren çevreler çoğunlukta olsa da, bunun aksini savunanlar, kapatma davasının daha büyük bir projenin parçası olduğunu öne sürüyor.

AMAÇ SEÇİMLERİ YAPTIRMAMAK
AK PArti hakkında açılan kapatma davasına başından beri açıkça tepki gösteren Taraf gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan, kamuoyunu sarsacak bir iddia dile getirdi geçtiğimiz günlerde. AK Parti'yi kapatmak için harekete geçen çevrelerin tek amacının partiyi kapatmak olmadığının altını çizen Ahmet Altan, atv Ana Haber'de Mehmet Barlas'a 'asıl amacı' da açıkladı: 'Seçimleri yaptırmamak'

ÇOK KORKUNÇ BİR OLAYLA KARŞILAŞABİLİRİZ
Altan, bu süreci planlayanların tek amacının AK Parti'yi kapatmak olmadığını, partinin kapatılması halinde ilk seçimlerde yüzde 50'nin üzerinde bir oyla iktidara yeniden geleceğini 'onların' da gördüğünü öne sürüyor ve ekliyor: "O zaman, tek amaçları AKP'yi kapatmak olamaz. AKP kapandıktan sonra en aşağı beş yıllığına seçimleri erteletecek bir başka plan daha olması gerekiyor akıllarında.Böyle bir planları olmadan AKP'yi kapatmaya kalkmak gibi bir çılgınlığa kalkışmazlardı.İşte asıl endişe verici soru da bu:Seçimleri erteletmek için ne yapmayı planlıyorlar?Ve, bu planın ordu içinde bir uzantısı var mı? Eğer, böyle bir planları varsa, bunun anlamı açık.Önümüzdeki bir iki hafta içinde “korkunç” bir olayla karşılaşacağız demektir.Seçimleri erteletecek kadar “korkunç” bir şey."

AMAÇ İKTİDARI ELE GEÇİRMEK!
Ahmet Altan'ın olabileceğini öne sürdüğü 'korkunç' olay yaşanır mı yaşanmaz mı bunu zaman gösterecek. Ancak, yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, eski YÖK Başkanı'nın bir konuşmasında belirttiği yaklaşım, AK Parti'nin son dönemde attığı adımlar bazı çevrelerde büyük bir rahatsızlık yaratmış. Eski YÖK Başkanı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce yaptığı bir açıklamada "sadece iktidarı değil, devlet iktidarını ele geçirmek istiyorlar" diyerek, AK Parti'nin iktidar olmasının bazı çevrelerde yarattığı rahatsızlığı dile getirmişti. Ahmet Altan'ın seçimleri engellemek suretiyle AK Parti kadrolarının 'iktidardan' uzaklaştırılması teorisi bu çerçevede düşünüldüğünde akla yakın bir teori olarak görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum