1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Anavatan Ne Hallere Düştü
Anavatan Ne Hallere Düştü

Anavatan Ne Hallere Düştü

Anavatan, dün yeni liderini belirlemek için olağanüstü kongre topladı. Ancak 6. Olağanüstü Kongre, ‘toplanmakta’ oldukça zorlandı.

A+A-

Erkan Mumcu'nun genel başkanlığını bıraktığı Anavatan, dün yeni liderini belirlemek için olağanüstü kongre topladı. Ancak 6. Olağanüstü Kongre, 'toplanmakta' oldukça zorlandı. 22 Temmuz seçimlerine giremeyen, DP ile 'sağda birlik' girişimi fiyaskoyla sonuçlanan Anavatan, yeniden toparlanmak için yaptığı hamlede, 2 bin kişilik spor salonunu dolduramadı.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda saat 10.00'da toplanacağı duyurulan Anavatan Kongresi'nde, sadece divan başkanını seçmek bile saatler sürdü. Kongrenin başlaması için gereken salt çoğunluğu bulamayan kongrede, ancak 3 saat sonra 1047 delegeden 667'si toplanınca saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okunabildi. Kongre salonunda 1983'teki “Özal Ruhu” bir türlü kendisini gösteremedi.

DİVAN İÇİN SANDIK...

3 saat sonra sağlanan çoğunluğun ardından Divan Başkanlığı için 2 ayrı önerge verilince, çalışmalar yine yavaşladı. Genel başkan adaylarının, divan başkanlığı için tek aday üzerine uzlaşamamaları nedeniyle başkanlığa önerilen Niyazi Kahveci ve Orhan Demirtaş arasında gizli oylama yapılmasına karar verildi. Divan başkanlığı için sandıklar kuruldu. Saatlerce kongrenin başlaması için bekleyen delegeler ve partililer, bu durumu alkışlarla protesto ettiler. Kongrede Divan Başkanlığı'na, genel başkan adaylarından Salih Uzun'un desteklediği Doç. Dr. Niyazi Kahveci seçildi. Oylamada, Kahveci 369 oy alırken, Ahmet Özal ve Murat Akdeniz'in desteklediği Orhan Demirtaş'a ise 333 oy çıktı.

Daha sonra, adaylar, delegelere hitap etti. Erkan Mumcu konuşurken , genel başkan adaylarından Ahmet Özal taraftarlarıyla salona girdi. Buna çok sinirlenen Mumcu “Herkes haddini bilecek” dedi. Ardından kürsüye gelen Ahmet Özal, Anavatan dışında siyaset yapmadığını belirterek, bu seçimde ahde vefa beklediğini söyledi.

Uzun, 3. turda Genel Başkan

ANAVATAN Partisi 6. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde akşam saatlerinde başlayan genel başkanlık seçimi için ilk tur oylamasında sonuç çıkmadı. Oylama sonucu adaylardan Salih Uzun 332, Murat Akdeniz 150, Ahmet Özal 90, Metin Karadayı ise 17 oy aldı. Birinci tur oylama sonucunda Ahmet Özal genel başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. Adaylardan hiçbirisi ilk turda seçilmek için gerekli olan 524 salt çoğunluğuna ulaşamayınca seçim 2. tura kaldı. Bu turda Uzun 364, Akdeniz 279, Karadayı 3 oy aldı. Akdeniz adaylıktan çekildi. 3. turda 409 oy alan Salih Uzun, genel başkan seçildi.

(Akşam)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız