
Anavatan ve DP Rize'de birleşti!
Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi arasında bu hafta sonunda yapılacak olan bütünleşme kurultayı öncesinde Rize teşkilatları biraraya geldi.
Anavatan Rize İl Başkanı Muharrem Yardımcı, DP İl Başkanlığında kahvaltılı basın toplantısında yaptığı konuşmada, 31 Ekim'de yapacakları büyük kongre öncesi sıcak bir ortam yaratmak için biraraya geldiklerini söyledi.
Türkiye'de siyasi hayata birçok kez yön veren iki büyük partinin aynı çatı altında birleşip bütünleşerek yollarına devam edeceğini ifade eden yardımcı, ''Bütünleşmeden doğacak güç AK Partiye karşı bir alternatif olacaktır. Yeniden yapılanma bölünmüşlükten doğan küskünleri tekrar bir araya getirecektir'' dedi.
DP Rize il Başkanı Tuncer Ergüven ise çok partili siyaset döneminde zaman zaman darbelerle büyük partilerin birbirinden ayrıştırıldığını vurgulayarak, ''Bu hafta sonu Türk siyasi hayatına yön veren Demokrat Parti ve Anavatan Partisi tekrar aynı çatı altında toplanarak Türkiye'yi yönetmeye talip olacaktır. Türkiye'nin içinde bulunduğu durum bu birleşmeyi sağlamıştır'' diye konuştu.
HABERE YORUM KAT