1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Anayasa Değişikliği Gündemde
Anayasa Değişikliği Gündemde

Anayasa Değişikliği Gündemde

Adalet Bakanı Ergin, uzun süredir beklenen Anayasa değişikliği için, Türkiye'nin gelişen yapısına uygun bir anayasa hazırlıklarına başladıklarını ifade etti.

A+A-

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye’nin gelişen yapısına uygun bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söyledi ve Anayasa değişikliği için çalışma yaptıklarını ifade etti. Engin, “Bunun zamanlaması, içeriği ve kapsamı önümüzdeki günlerde şekillenecek” dedi. Anayasa değişikliğinin tasarı şeklinde olmadığına dikkati çeken Bakan Ergin, ‘’Sıkışılan konularda, ihtiyacın şiddetle hissedildiği alanlarda değişiklik yapılabilir’’ dedi.

İHTİYAÇ DUYULAN NOKTALARDA

Başlangıçta bütün olarak yeni bir Anayasa yapmak istediklerini anımsatan Ergin, geniş bir taslak üzerinde uzlaşmak zor olduğu için spesifik konuları içeren değişikliklerin düşünülebileceğini ifade etti. Anayasa’da hangi maddeler üzerinde değişiklik çalışması yapıldığına dair ayrıntı vermeyen Ergin, ‘’Yeni Anayasa çalışmalarımız 5 yıldır sürüyor. Parlamento takdir ederse, Anayasa’nın öngördüğü şartta değişiklik yapılır. Anayasa’da baştan aşağı bir çalışma yapmak istiyoruz ancak ihtiyaç duyulan noktalarda belli çalışmaların olduğunu söyleyebilirim’’ diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum