
Ardeşen kendi kivi fiyatını açıkladı
D.Karadeniz'de Kivi hasadına sayılı günler kala Ardeşenli üreticiler, kendi fiyatlarını kendileri belirledi. İşte ARKİVİ kooperatifinin belirlediği fiyat:
Ardeşen Kivi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (ARKİVİ) Başkanı Mehmet Hacısüleymanoğlu, bu yıl kivi taban fiyatını 80 gram üzerindeki kivi için 1 lira 90 kuruş olarak belirlediklerini söyledi.
Hacısüleymanoğlu, kooperatif merkez binasında gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı açıklamada, 2010 yılı kivi alım fiyatını belirlediklerini, tüccarlarla gerekli anlaşmanın sağlanması durumunda kivi hasadının başlamasının ardından alımların yapılabileceğini belirtti.
Kivi fiyatını kooperatif ve birlik üyeleriyle birlikte belirlediklerini ifade eden Hacısüleymanoğlu, ''Bu yıl 80 gram ve üzeri kiviye 1 lira 90 kuruş, 60-80 gram arası kiviye ise 1 lira 40 kuruş fiyat belirledik'' dedi.
Hacısüleymanoğlu, kivi hasadına 15 Kasımda başlanacağını anımsatarak, şöyle devam etti:
''Açıklanan kivi taban fiyatı üreticinin lehinedir. Alımlar ise peşin olarak yapılacak. Yöremizde 13 bin tona yakın kivi hasadı gerçekleşmesini bekliyoruz. Bunun 6 bin tonunun ise Ardeşen'deki üreticilerden alınacak. Kivi alımlarında tüccarlara gerekli kolaylıklar sağlanacağı gibi, 100 ton ve üstü alım yapılacak bölgelerde alım yerleri açılmasına da yardımcı olunacak.''
HABERE YORUM KAT