1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen'de belediyeye çöp isyanı
Ardeşen'de belediyeye çöp isyanı

Ardeşen'de belediyeye çöp isyanı

Ardeşen Belediyesi'nin TOKİ çevresi ve Fırtına Deresi yatağını çöplük olarak kullanmaya devam etmesi yöre sakinlerini isyan ettirdi. Başkan ise sabır istiyor!

A+A-

MUSTAFA ÖZYANIK
Ardeşen Belediyesi’nin Fırtına Deresi yatağı üzeri ve TOKİ konutlarının yaklaşık 200 metre yakınına çöpleri boşaltması, yöredeki vatandaşları adeta isyan ettirdi.

3 yıl önce yerleşime açılan TOKİ konutlarındaki 164 hanede yaşayan yaklaşık 600 vatandaş, çöplerden en çok kendilerinin etkilendiğini belirterek, belediyenin bir an önce bu çevre felaketini durdurmasını istediler.

Vatandaşlar, Fırtına Vadisi gibi önemli, turizmin gözbebeği bir yere, üstelik toplu konutların 200 metre yakınına bu pisliklerin depolanmasının büyük bir hak ihlali olduğunu söylediler.

33384

VATANDAŞ: “BAŞKAN UYARILARI KULAK ARKASI EDİYOR”

3 yıldır bu sıkıntı ile yaşadıklarını ve artık dayanacak güçleri kalmadığını ifade eden vatandaşlar, “Resmen zehir soluyoruz burada. Yazın pencerelerimizi açamıyoruz. Rüzgâr estiğinde ve özellikle havanın kapalı olduğu dönemlerde bu sıkıntı daha da büyüyor. Çocuklarımızı dışarıya çıkaramıyoruz. Evden dışarı çıkamaz hale geldik. Bir misafirimiz geldiğinde utanıyoruz bu durumdan. Sayın Ardeşen Belediye Başkanımız başta olmak üzere tüm yetkilileri bu konuda bundan önce çok defa uyardık. Gereğinin yapılmasını istedik. Ama görüyoruz ki bizim sağlığımız onların gözünde önemli değil. Yeter artık.” diyerek isyan ettiler.

MUMTAZ.jpg

BAŞKAN SİNAN: “TOKİ SAKİNLERİNİ BİRAZ İNSAFA DAVET EDİYORUM”

2009 yerel seçimleri öncesi bu çöplük alanın kaldırılacağını ve burada bir akuapark projesi ile güzel ve ferah bir ortamın oluşturulacağı vaadinde bulunan Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan ise vatandaşların dertlerini dile getirirken biraz daha insaflı olmalarını isteyerek, “Kamuoyu da takdir eder ki bütün sorunları bir anda çözebilmek ne bizim elimizdedir ne de böyle bir imkâna sahibiz. Bu çöp meselesi sadece bizim değil, tüm Karadeniz’in, Türkiye’nin hatta dünyanın en önemli sorunlarından birisidir. Biz yıllarca kendi mesaimizi bir tarafa bırakıp sadece bu çöp meselesini çözmek için uğraştık. Ben yıllarca Artvin-Rize Katı Atık Projesi (ARİKAP) başkanlığını yaptım. Rize’nin Fındıklı ilçesinde yapacağımız düzenle depolama alanlarının son noktasına, yani temel atma aşamasına geldiğimiz zaman Danıştay’ın kararıyla bütün yaptığımız çalışmalar boşa çıktı. Adeta boşa kürek çekmiş olduk” dedi.

33385

Başkan Sinan çöplük alanla ilgili yaşanan sıkıntılardan dolayı yapılan eleştirilerde biraz acımasız davranıldığını öne sürerek, “Çöplük hemen evlerinin dibindeydi, orayı kapattık, biraz daha uzak noktaya taşıdık ve o sıkıntıdan da kurtardık. Biz bu çöpü bir yere dökmek zorundayız. Denize, dereye dökemeyiz. Ama bir yere mutlaka dökmek durumundayız. TOKİ’nin yerleşim alanı olmasa, bir başka yerleşim alanı olacak. Biraz daha anlayış göstermelerini bekliyorum. Bu çöpü nereye dökersek dökelim, mutlaka birilerine rahatsız edecektir. Elbette biz de araştırıyoruz vatandaşlarımızı rahatsız etmeyecek bir yeri. Ama böyle bir yer yok Ardeşen’de. Bu konuda TOKİ sakinlerinin eleştirilerini dile getirirken biraz daha insaflı olmalarını istiyorum.” diye konuştu.

33386

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum