1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen’de heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı
Ardeşen’de heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı

Ardeşen’de heyelan nedeniyle 3 ev boşaltıldı

Rize’nin Ardeşen ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 3 ev tedbir amaçlı boşaltıldı.

A+A-

Hasan Fehmi Demir - Ömer Faruk Zenginal
RİZE (İHA) - Geçtiğimiz hafta başlayarak Doğu Karadeniz illerini etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, Çayeli ilçesinin ardından Ardeşen’de de heyelana neden oldu. 3 evin hasar gördüğü heyelanda 1 evde ikamet eden 5 kişi Acil Drurum ve Afet Yönetimi başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri tarafından tahliye edildi.

heyel1-004.jpg

Osman Şeremet köyde 3 evin tedbir amaçlı boşaldığını 1 evin ise tehlikede olduğunu belirterek “Cumartesi günü aşırı yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. 2 dönüme yakın bir çay tarım arazisinde kopma meydana geldi. Menfezimiz tıkandı ve evler tamamen toprak doldu. 3 ev boşaltıldı, 1 evde yukarıda tehlikede. Cana bir şey olmadı” dedi.

heyel2-004.jpg

Şiddetli yağmurların yağdığı sırada heyelan olmadan önce 1 evde bulunan 5 kişinin ekipler tarafından tahliye edildiği kaydeden Şeremet “AFAD, AKUT ve JAK ekipleri geldi. O zaman daha dağ bu şekilde fazla inmemişti. Saat 18.00 sıralarıydı. Altta ki evde ikamet eden 5 kişiyi ekiplerle çıkardık, evin etrafından dolanarak Ardeşen Merkez’deki evlerine sağ salim naklettik” ifadelerini kullandı.

heyel3-002.jpg

Bölgede DSİ ve Özel İdare ekipleri tarafından başlatılan temizlik çalışması sürerken AFAD tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

heyelan4-021.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız