1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Arınç'tan TSK'ya daha sert cevap
Arınç'tan TSK'ya daha sert cevap

Arınç'tan TSK'ya daha sert cevap

Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendisine yönelik tepkisine daha sert biçimde ültimatom gibi cümleleri sıralayarak cevap verdi.

A+A-

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Genelkurmay Başkanlığı'nın kendisine yönelik tepkisine daha sert bir biçimde cevap verdi: "Biz askeri vesayet rejimi altında bir ülke değiliz. Bana kimse hukuku öğretmeye kalkmasın. Ben kimsenin emir eri değilim!.."

Adana'da basının karşısına çıkan Bülent Arınç, "Bugün darbe şakşakçılığı yapılıyor" dedi ve sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı sürecinde '367 safsatası'nın Türk yargısının ve Türk milletinin önüne getirildiğini söyleyen Arınç, "Bana kimse hukuku öğretmeye kalkmasın" dedi.

Bülent Arınç, ''Türkiye Cumhuriyeti anayasal bir devlettir. Görevleri ve yetkileri bellidir. Türk Silahlı Kuvetleri'nin kime ve Başbakanlığa karşı nasıl sorumlu olacağı bellidir. TSK da bir kurum olarak görev ve yetkilere sahiptir. (Ancak) Biz askeri vesayet rejimi altında demokratik bir ülke değiliz. Biz demokratik ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

"Sivilleri azarlamak, sivilleri yönetmek bugüne kadar görülmedi" diyen Arınç, "TSK bir bütündür, en yukarı kademesinden askerine kadar... Hiçbirimizin TSK'ya karşı çıkması eleştirmesi doğru değil. Ancak TSK'nın iç politikada tartışmalar açması eleştirilebilir" şeklinde konuştu.

"Kimsenin emir eri değilim"

"Ben kimsenin emir eri değilim" diyen Bülent Arınç, "Siyasetçi paspas değildir; şamar oğlanı değildir. Kim yanlış yaparsa bunların hesabı sorulur. Şerefli bir kurum olan TSK'da da yanlış yapanlardan hesap sorulmalı" dedi.

Arınç, "Tüm bunlardan kastım şudur: Darbe teşebbüsü ile meşgul olmuş, mevcut anayasa ve hukuk kuralları içinde hareket etmemiş insanların TSK'dan çıkarılması gerek. Bunu söylemek yurttaş olarak görevimdir. Millet ordusunu kucaklamak istiyor.

Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak'ın bugün yaptığı açıklamanın çok yanlış olduğunun altını çizen Arınç, "Bu aslında cevap verilecek bir konu değildir. Tuğgeneral Gürak'ın 'Bu konuyla ilgili pek çok olay var araştırıyoruz. Anayasaya bağlıyız. Sivil yönetime bağlıyız' deseydi daha iyi olurdu. Amacım kimseyi yıpratmak değil. Ama bu kurum kendini yüceltmek durumundadır. Bu kurumun siyasetten uzak tutulması gerekir. TSK'da siyasi demeçte bulunmak bile yasaktır. Bunları benim söylemem kimseyi yıpratmadığı gibi güçlendirdiği de bir gerçektir" diye konuştu.

Arınç, "Değerli TSK mensuplarının bu yanlışlıkları düzelteceğini umuyorum" dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum