1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Artık masa ve sıraları var!
Artık masa ve sıraları var!

Artık masa ve sıraları var!

Türkiyeli hayırseverler, Sudan’ın Darfur bölgesinde toprak zemin üzerine oturarak ders yapan öğrenciler için masa ve sıra aldı.

A+A-

Belil ve Nacah Okulu öğrencilerine 40 adet oturak, 40 adet masa ve 6 adet sandalye satın alınarak teslim edildi. Öğrenciler artık daha rahat ders görecek olmanın sevincini yaşadı.

Afrika'nın en önemli sorunu olarak eğitimsizlik görülüyor. Ancak Afrika ülkelerindeki okullaşma ile eğitim araç ve gereçlerinin düşüklüğü bu sorunun önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini gösteriyor.

Benin, Gana, Togo, Nijer, Çad, Gana, Somali, Burkina Faso, Etiyopya, Sudan, Eritre, Kamerun, Kenya gibi Afrika ülkelerinin çoğunda halen eğitim ilkel yöntemlerle yapılıyor. Özellikle kırsal kesimlerde okul binaları yok gibi. Çocuklar hasırlarla çevrili alanlarda ders başı yapıyor.

Eğitim araç ve gereçlerinin yetersizliği de had safhada. Masa ve sırası olmayan bazı okullarda çocuklar, toprak zemin üzerine oturarak ders yapıyorlar.

Kurulduğu günden beri toplumların eğitim sorunlarını çözmek için farklı ülke ve bölgelerde sosyal-kültürel projeleri hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfı, Türkiyeli hayırseverlerin destekleriyle Afrika'ya yönelik yardımlarına devam ediyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Sudan'ın Darfur bölgesinde toprak zemin üzerine oturarak ders yapan öğrenciler için masa ve sıra alarak okullarına teslim etti.
Darfur'un kuzeyinde yer alan Selam ve Niyala Mahallelerinde Belil ve Nacah Okulu öğrencilerine 40 adet oturak, 40 adet masa ve 6 sandalye satın alınarak teslim edildi. 120 öğrenci masa ve sıralardan faydalanacak.

Öğrenciler artık daha rahat ders görecek olmanın sevincini yaşadı.
İHH ekipleri ayrıca Riyad mahallesinde 20 yetim ailesine gıda dağıtımında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız