1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Bakan, İlhan Selçuk'a üzüldü
Bakan, İlhan Selçuk'a üzüldü

Bakan, İlhan Selçuk'a üzüldü

Kültür Bakanı Günay, "Kimsenin belki isteği değil ama talihsiz zamanlamalar, talihsiz rastlaşmalar oluyor"

A+A-

DEVLET ARIK - ANKARA
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ergenekon soruşturması kapsamında dün aralarında Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi İlhan Selçuk'un da bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alınmasıyla ilgili olarak, "Kimsenin belki isteği değil ama talihsiz zamanlamalar, talihsiz rastlaşmalar oluyor" dedi.

"Temennim özgürlüğünün iade edilmesi"

Toplumun dünkü gözaltıları dikkatle ve kaygıyla izlediğini belirten Günay, "Türkiye'nin duayen gazetecilerinden birisinin sabahın erken saatlerinde evinden alınıp götürülmesinden üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Temenni ediyorum ki en kısa zamanda bu iddialarla, bu olaylarla ilgisinin olmadığı kanıtlanır ve sağlığına, özgürlüğüne iade edilir" dedi.

"Gerçeğin bilinmesi için açıklama yaptı"

Bakan Günay, makamında bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, 'Kapatma davası ile Ergenekon soruşturmasının önü kesilmiştir' yönündeki sözlerine açıklık getirdi. Geçen hafta içinde AK Parti ile ilgili iddianamenin kamuoyuna duyurulması üzerine yaptığı açıklamaların bazı yayın organlarında çarpıtmalar ve haksız yorumlarla yer aldığına işaret eden Günay, bu haksız yorumların devam etmesi ve gerçeğin bilinmesi için bir açıklama yapma ihtiyacı duyduğunu bildirdi. Şimdiye kadar hiçbir yayın organına 'AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Ergenekon soruşturmasının rövanşı olduğu' yolunda hiçbir söz söylemediğini belirten Günay, 'Burada ortaya çıkmış olan bu tartışmalar başka bazı önemli ve öne çıkması gereken tartışmaların önünü kesti. Özel düzenlemeler yapmayalım, özel düzenlemeler yaptığımız zaman yeni tartışmalara vesile olabiliriz. Asıl, önemli tartışmaların önünü kesilmesine katkı yapabiliriz, kaygısını taşıyorum. Kastettiğim Ergenekon soruşturmasıdır' dediğini hatırlattı.

Ergenekon'la dava ilgisiz

Bir süredir gündem kayması olduğuna işaret ettiğini anlatan Günay, "Görüldüğü üzere, sözlerim Ergenekon soruşturmasını gündemden düşüren olayların kapatma iddianamesiyle değil, çok daha öncesinde başlayan bir sürece ilişkin olduğuna işaret etmektir. Açıklamalarımda AK Parti ile ilgili iddianamenin zamanlamasıyla Ergenekon soruşturması arasında doğrudan bağ kuran hiçbir ifade yoktur" dedi. Geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamalarda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın zamanlamasında bir kasıt görmediğini de ifade ettiğini dile getiren Bakan Günay, ancak olayların gelişmesi, çevresel etkiler ve birtakım telkinlerin kendisini dava açmak konusunda zorlamış olabileceğini söylediğini bildirdi. Günay, 14 Mart akşamı iddianameye karşı görüşlerini açıklarken kullandığı 'önemli yerlere sızma' ifadesi ile de, bu siyasal ortam ve telkinlerin oluşturduğu talihsiz süreci kastettiğini söyledi. Bundan sonraki sürecin yargı ile ilgili olduğunu belirten Günay, "Umuyorum ki en doğru kararı yargı verecektir" diye konuştu.

"Üzüntü duydum"

Bakan Günay ayrıca, Ergenekon soruşturması kapsamında dün Ankara ve İstanbul'da aralarında Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz sahibi İlhan Selçuk, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda ismin gözaltına alındığı operasyonları değerlendirdi. Günay şöyle konuştu:
"Dün yine talihsiz bir gelişme oldu ve ne yazık ki talihsiz zamanlamalar oluyor. Kimsenin belki isteği değil ama talihsiz zamanlamalar, talihsiz rastlaşmalar oluyor. Dün yine toplumun dikkatle ve kaygıyla izlemesine yol açan gözaltılar oldu. Bazıları AK Parti ile ilgili süreç konusunda konuştuğumu ama bu süreçle ilgili değerlendirme yapmadığımı söylüyorlar. Birisi bizimle ilgili, doğrudan kendi partimizle ilgili, benimle ilgili bir süreç. Öbürü tamamen dışarıdan gözlediğimiz bir süreç. Ama Türkiye'nin duayen gazetecilerinin sabahın erken saatlerinde evinden alınıp götürülmesinden üzüntü duyduğumu ifade etmek isterim. Temenni ediyorum ki en kısa zamanda bu iddialarla, bu olaylarla ilgisinin olmadığı kanıtlanır ve sağlığına, özgürlüğüne iade edilir".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız