1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Banker Kastelli intihar etti!
Banker Kastelli intihar etti!

Banker Kastelli intihar etti!

'Banker Kastelli' olarak bilinen Cevher Abidin Özden, işyerinde intihar etti. Özden, hayatını kaybetti.

A+A-

Banker Kastelli olarak tanıdığımız Cevher Özden, Kadıköy'deki ofisinde intihar etti. "Ölümümden kimse sorumlu değildir" diye not bırakan yaşamını yitirdi. İşadamı daha önce de oğlunun mezarı başında intihar girişiminde bulunmuştu.

Başına tek el silah sıkan Özden'in intihar haberi şaşkınlık yarattı. Canına neden kıydığı henüz bilinmiyor.

Avukatı Yıldırım Akın, Cevher Özden'in intiharını yorumladı; "Herkes intihar eder Cevher Özden intihar etmezdi. Çok şaşırdım... Çok babayiğit bir adamdı ne geldiyse başına ağzını tutamadığı için gelmiştir. Susmasını bilseydi inanılmaz bir servet yapardı" diye konuştu.

BİR ZAMANLARIN KUDRETLİ İSMİYDİ

Aslında o, zamanının en ünlü, en kudretli ve paralı adamıydı. Banker Kastelli adıyla yarım milyon insanı peşinden sürükleyecek kadar önemli bir şahsiyetti. Kendi deyimiyle 'Türkiye'nin en mühim adamları kapısında kuyruk oluyordu.' Parasını ona yatıran çok kazanıyordu. Onlar kazandıkça, o da parasına para, gücüne güç katıyordu. Yaptığı iş halktan aldığı parayı sanayiciye aktarıp, bu alışverişten komisyon almaktı.

Abidin Cevher Özden, nam-ı diğer Banker Kastelli 82'ye kadar 550 bin kişiden 2.5 milyar dolar topladı. Ancak durgunluk ve kriz, Banker Kastelli'yi zirveye çıkardığı hızla indirdi! Halkın vadesi gelen ana para ve borçlarını ödeyemeyince yurt dışına kaçtı. Elleri kelepçeli Türkiye'ye getirildi, davası 8.5 yıl sürdü. Daha sonra aklandı, itibarı iade edildi.

BORSADA OYNUYORDU

İstanbul'da bir ofis açarak yeni işler yapmaya başlayan Özden, kendisine ne iş yaptığını soran bir muhabire, "borsa, altın ve dövizle" oynadığını söylüyordu.

ÖLÜMÜMDEN KİMSE SORUMLU DEĞİLDİR

Özden'in intihar etmeden önce bıraktığı not işyerinde bulundu. Notta "Ölümümden kimse sorumlu değildir" diye yazıyordu. İşadamı daha önce de oğlunun mezarı başında intihar girişiminde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum