1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Başbakan'dan Doğan'a sert çıkış
Başbakan'dan Doğan'a sert çıkış

Başbakan'dan Doğan'a sert çıkış

Başbakan Erdoğan , Aydın Doğan'ı CHP ile hareket etmekle suçladı. Başbakan, Doğan'ın saldırganlık sebebini de açıkladı.

A+A-

Partisinin Güngören İlçe Teşkilatı'nın 3. Olağan Kongresi'nde ana muhalefet partisi CHP ile birlikte kampanya yürüttükleri gerekçesiyle Doğan Medya Grubu ve Aydın Doğan'a sert tepkilerde bulunan Erdoğan, "Erdoğan'ı o pazarlığa oturtamadığın için bu çılgınlıkları yapıyorsun, şu ana kadar olan bütün kampanyalarının arkasında yatan gerçek budur" dedi.

Aydın Doğan'a yönelik eleştirilerini sürdüren Başbakan Erdoğan, "Hilton Oteli'nde istediği plan tadilatlarını bana ve belediye başkanıma yaptıramadığı için bunları yapmaktadır. Bana bunu bizzat teklif etmiştir. İstediğini alamadığı için de bu kampanyaları sürdürmektedir" diye konuştu.



İşte Erdoğan'ın açıklamaları:
Son zamanlarda AKP'yi yaralayamayanlar AKP üzerinde yalan yanlış iftira kampanyalarıyla bir şeyler yapma çalışmalarına girdiler.

Bunu açıkça söylemek istiyorum. Doğan Medya Grubu yapıyor. Açıkça söylüyorum Aydın Doğan yapıyor.

Şimdi kimse bana beni hedef gösteriyorsunuz demesin. Siz AK Parti'yi hedef gösterirken oluyor da ben söylerken mi olmayacak?

Bir taraftan iyi niyet elçileri göndereceksin, ondan sonra her türlü iftiraları şahsıma aileme partime yapacaksın. Ondan sonra da Tayyip Erdoğan çok sinirli diyeceksin ve daha da ileri giderek şu anda ABD'deki başkanlık mücadelesinde bulunan McCain'in yardımcısının Erdoğan kullandığını söylüyorlar.

AK Parti alışılmış bundan önceki siyasi partilerden biri değil. Tayyip Ertdoğan da alışılmış başbakanlardan değil.

Onlar Aydın Doğan'la pazarlık yapmış olabilirler. Ama Tayyip Erdoğan ile masaya oturamadıkları için böyle çılgınlıklar yapıyor.

Bunların nedeni Hilton'dur. İstediği planları bana ve belediye başkanlarıma yaptıramadığı için bunları yapmaktadır. Bizzat bana bunu teklif etmiştir ve istediğini alamadığı içindir.

Bundan sonra artık saygılı götürelim gizli götürelim yok. her şeyi açık ve net millete duyuracağız.

Deniz Feneri Derneği olayında benim para aldığımı iddia ediyorlar.

Ben şimdi Aydın Doğan'a sesleniyorum. Eğer bunu ispat edemezseniz, ahlaki değerler noktasında nasibini almamış birisiniz.

Bunu hangi yüzle anlayışla söylüyorsun. Birileri bizim adımızı vererek bu tür şeyler yapabilirler. Ama sen nasıl bunu kullanırsın? Kusura bakma Aydın Doğan sen bütün çamurları kabullenebilirsin, ama biz kabullenemeyiz.

Diğer konu. Diyor ki efendim biz Alman makamlarına baskı yapmışız. Nitekim bugün Alman Savcı aynı gazetede, bize hiçbir Türk makamından baskı gelmedi zaten yapamaz diye açıklama yapamaz. Bunlar nasıl insan? Üstü şişhane altı kaval. Bunları anlamak mümkün değil.

Vurdukça güçleniyoruz. Onlar bize iftira atıyor biz güçleniyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum