1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Başbuğ, mahkemeyi böyle etkiledi
Başbuğ, mahkemeyi böyle etkiledi

Başbuğ, mahkemeyi böyle etkiledi

Başbuğ'un "güdümlü" o sözleri Ergenekon Davası'nın 10. duruşmasında anında kullanıldı.

A+A-
Ergenekon davasının 10 duruşmasında Org. Başbuğ'un Cemil Çiçek'e yaptığı Ergenekon esprisi, Ergenekonculara dayanak oldu.

Başbuğ'un esprisini dayanak gösterdiler

Sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk'ün avukatı Yaşar Ağsu, duruşmada söz alarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, Isparta Dağ Komando Tugayı'nda, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek'e yaptığı iddia edilen espriyi hatırlattı. Ağsu, Çiçek'in yerden aldığı iki kovan nedeniyle Ergenekon suçlamasıyla karşı karşıya kalabileceği sözlerinin Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen mühimmatların mahiyeti hakkında bilgi verdiğini ileri sürdü.

Başbuğ'un esprisi neydi?
Başbakan ve Hükümet üyelerinin Eğridir Dağ Komando Okulu'nu ziyareti sırasında komandoların gerçek mermilerle eğitim gösterisi olmuştu. Cemil Çiçek hatıra olarak yerden birkaç boş kovan almıştı. Bunun üzerine Org. Başbuğ, "Aman dikkat et. İyi sakla. Ergenekon'dan içeri girersin” demişti.

Başbuğ'un Ergenekon'a bakışını yansıtan bu cümle daha sonra Akşam Gazetesi'nin Genelkurmay Muhabiri'ne servis edilmiş ve Akşam Gazetesi olayı "Şakayla Çaktı" manşetiyle vermişti.

Olayın kamuoyunda patlamasından sonra Cemil Çiçek, Başbuğ'un o sözlerine kendisinin de iyi bir cevap verdiğini ancak bunu söylemeyeceğini belirtmiş, içeriği gizli ve basına kapalı olan sözkonusu ziyarette yaşanan bu diyaloğun, kendi sözleri kesilerek medyaya servis edilmesini eleştirmişti.

Cemil Çiçek, Akşam Gazetesi'nin Genelkurmay muhabirine bu servisi yapan TSK mensubunu "gayrı ciddi" sözleriyle eleştirmişti.

Genelkurmay cephesi ise konuyla ilgili sorular üzerine kısa bir açıklama yapmış ve haftalık basını bilgilendirme toplantısında Tuğgeneral Metin Gürak, "üzerinde durulmaması gereken bir konu" demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız