1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Baykal Kamer Genç'i bağrına bastı
Baykal Kamer Genç'i bağrına bastı

Baykal Kamer Genç'i bağrına bastı

Daha önce Kamer Genç'e demediklerini bırakmayan CHP'liler, Kamer Genç'e sahip çıktı. Baykal, 13 yıldır konuşmadığı Genç'i bağrına bastı.

A+A-

Deniz Baykal, AKP'lilerin Genç'e karşı olan tutumunu sert dille eleştirdi.
CHP lideri Baykal, Başbakan Erdoğan'ın Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e yönelik olayla ilgili sözlerine sert tepki gösterdi: “Şiddet uygulayanlar inkar edilmiştir. Bu olay utanç vericidir.”

Cem Vakfı ile Çankaya Belediyesi'nin işbirliğiyle Çankaya'da Cemevi Kültür Merkezi inşaatının temeli törenle atıldı.

CHP lideri Deniz Baykal, törende yaptığı konuşmada, Meclis'te AK Partili vekillerle arasında tartışma yaşanan Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'e destek verirken, Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirdi. Birlik ve kardeşlik doğrultusunda çok söylemde bulunulduğunu, ancak uygulama olmadığını savunan Baykal, "Başbakan'ın da bir süredir aynı doğrultuda söylemde bulunduğunu" belirterek, "bu açılımın dönüp dolaşıp Kamer Genç'e toplu saldırı olarak geldiğini" savundu.

ÜZÜNTÜ DUYMASI GEREKİRKEN...

Meclis'te yaşanan gerginliğin "küçümsenecek bir olay olmadığını" belirten Baykal, " Utanç verici bir olaydır. Bir demokraside, demokrasi sözünü ağzından düşürmeyenlerin, fikir ve düşünce özgürlüğünü ağzından düşürmeyenlerin böyle bir toplu eylemin içinde yer almış olması tek kelimeyle utanç vericidir" dedi. "Herkesin bu olaydan derin bir üzüntü duyması, ilgililerden özür dilemesi gerekirken, Başbakan çıkıp, bu olaydan daha vahim olarak 'AKP milletvekillerinin yaptığı şiddet uygulaması yoktur. Şiddeti Kamer Genç yapmaktadır' demiştir. Gerçeklerden kopmuş, doğru söyleme mecburiyetini kendisi için geçerli saymayan bir anlayış, ancak böyle bir değerlendirme yapabilir" diyen Baykal sözlerine şöyle devam etti:

AKIL TUTULMUŞTUR

"Ve ne yazık ki bu yapılmıştır. Saldırı mazur görülmüştür, şiddet meşrulaştırılmıştır. Şiddet uygulayanlar inkar edilmiştir, demokratik hakkını kullananlar şiddet kullanma ithamının hedefi yapılmıştır. Akıl, mantık ve vicdan tutulmuştur. Başbakan'ın zihniyetinin, eline fırsat geçtiği zaman kimsenin düşüncesine, özgürlüğüne hak tanıma mecburiyetini yok sayarak; kafasındakini herkese gerekirse şiddetle dayatmayı içine sindirebilecekbir anlayışta olduğunu, bu anlayışın tohumlarının Başbakan'ın o sözlerinin içinde gizli olduğunu üzüntüyle gördüm."

PROTOKOLDE YAN YANA OTURDULAR

Türkiye'nin en büyük Cemevi'nin temeli Ankara'da atıldı. Çankaya Belediyesi ve Cem Vakfı'nın işbirliği ile yapılacak olan Cemevi'nin temel atma töreni kalabalık bir katılımla gerçekleştirildi. Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, temel atma töreni başladıktan bir süre sonra bölgeye geldi. Vatandaşların toplandığı tepelik alandan tören alanına gelen Genç'e, burada toplananlar ilgi gösterdi. Genç, daha sonra tribünde CHP lideri Baykal'ın yanına gelerek oturdu. Baykal ve Genç, tören boyunca sürekli sohbet etti. Bu arada Baykal, TBMM'deki gerginlikle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, vatandaşlardan ''yuh'' sesleri yükseldi.

CHP'Lİ SEVİGEN: KAMER GENÇ UTANMA NEDİR BİLMEZ

Kamer Genç, 1998 yılında dönemin cumhurbaşkanı Demirel'i kastederek “O ölünce kurtulacağız” demişti, bu sözün ardından dönemin CHP MYK Üyesi Mehmet Sevigen “Kamer Genç gibi biriyle aynı parlamento çatısında olmaktan utanıyorum. 'Densiz' nitelemesi hafif kaldı. Onun yüzünde keçe var. Utanma nedir bilmez” değerlendirmesinde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum