
Bayraktar bu kez fiyatı beğenmedi!
Geçen yıl yaş çay fiyatını beğenen tek kuruluş olarak kayıtlara geçen Ardeşen Çay Üretici Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, bu yıl 'üretici ile dalga geçildi' dedi.
Ardeşen Bölgesi Çay Ürünleri Tarımsal Üretici Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, açıklanan yaş çay fiyatıyla üretici ile dalga geçildiğini iddia etti.
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker tarafından açıklanan 2009 yılı yaş çay alım fiyatının 90,5 kuruş olduğunu, açıklanan fiyatı yeterli bulmadıklarını ifade eden Ardeşen Bölgesi Çay Ürünleri Tarımsal Üretici Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, ''2008 yılı fiyatına göre yüzde 7'lik bir artış söz konusudur. Açıklanan fiyatla üretici ile dalga geçilmiştir'' dedi.
Ancak asıl tehlikenin 1999 yılında sınır ticareti kapsamından çıkarılan çayın 2009 yılı Bakanlar Kurulu kararıyla tekrar sınır ticareti kapsamına alınması olduğunu savunan Bayraktar, ''Bu şekliyle onay çıkarsa 12 sınır ilimizde vergisiz ve gümrüksüz kuru çay ithali yapılabilecektir. Türkiye çayının yüzde 70'ini üreten Rize'nin tek geçim kaynağı çaydır. Alternatifi yoktur. Alınması muhtemel bu kararın ÇAYKUR Genel Müdürlüğüne, özel sektöre ve üreticiye zarar vermemesi mümkün değildir. Bu karar Rize'nin sonu olur'' diye konuştu.
Açıklanan yaş çay taban fiyatının yanı sıra bölgedeki çay üreticileri için daha önemli olanın çayın sınır ticareti kapsamı içinde tutulması olduğunu kaydeden Bayraktar, ''Bu karardan bir an önce dönülmesini istiyoruz. Yetkililerin ve tüm Rizelilerin konuya sahip çıkmalarını bekliyoruz'' dedi.
GEÇEN YIL FİYATI SAVUNMUŞTU!
Ardeşen Bölgesi Çay Ürünleri Tarımsal Üretici Birliği Başkanı Sabri Bayraktar, geçen yıl yine tüm üreticilerin tepki gösterdiği açıklanan yaş çay fiyatını savunarak, hükümetin makyul fiyat verdiğini söylemişi [İlgili Haber]
HABERE YORUM KAT