1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Bayramda hava durumu / Haritalı
Bayramda hava durumu / Haritalı

Bayramda hava durumu / Haritalı

Bayran karı da peşinde getiriyor. Bayramda yurtta hava durumu gün gün harita ile:

A+A-

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, bugün hava sıcaklığı yurdun kuzey iç ve doğu bölgelerinde hissedilir derecede 4 ila 6 derece azalacak.

Gündüz sıcaklık değerleri; Karadeniz kıyıları ile Marmara’da 4 ila 7, Ege’de 5 ila 9, Akdeniz kıyılarında 12 ila 15, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Akdeniz’in iç kesimlerinde 0 ila 2, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda -4 ila -6, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında 5 ila 7 derece dolayında olacak.

SALI: Yurdun kuzey kesimleri yarın çok bulutlu Marmara’nın doğusu, ile Karadeniz kıyıları yağmurlu, Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu kar yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek.

ÇARŞAMBA: Karadeniz kıyıları yağmurlu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu kar yağışlı, diğer yerler parçalı bulutlu geçecek. Yurdun iç ve batı kesimlerinde sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis ve buzlanma görülecek.

PERŞEMBE: Bayramın birinci gününde Karadeniz kıyıları yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusu kar yağışlı, güney, iç ve batı bölgeleri çok bulutlu ve sisli geçecek.

CUMA, CUMARTESİ: Bayramın ikinci ve üçüncü günleri; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları yağmurlu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu kar yağışlı, Marmara ile yurdun iç ve doğu kesimleri sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sisli geçecek. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma görülecek.

PAZAR: Bayramın dördüncü günü; yurtta yağış beklenmiyor. Yurdun kuzey ve doğu kesimleri çok bulutlu, Marmara ile iç ve doğu bölgeleri sabah saatlerinde yoğun olmak üzere sis görülecek. İç ve doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma görülecek.

Beş büyük ilde yarın hava durumu şöyle:

İstanbul 6/3
Ankara -3/1
İzmir 5/12
Adana 5/14
Antalya 8/17

BÖLGE BÖLGE DURUM

Türkiye’de etkili olan soğuk hava nedeni ile iç kesimlerde buzlanma ve don oluşuyor. Yağış ülkenin kuzeyinde devam edecek. Bayramda batı kesimlerde sıcaklıklar 3-4 derece yükselecek ve önemli bir yağış beklenmiyor.

İstanbul’da yarın da aralıklı yağış var, hava soğuk olduğundan yükseklerde sulu kar görülme olasılığı yüksek. Çarşamba günü hava hava bulutlu olacak. Ankara’da yağış yarın da çok hafif, pus ve buzlanma devam edecek. İzmir’de yarından itibaren bayramboyu hava parçalı bulutlu olacak, ancak önümüzdeki üç gün poyraz, çok sert esecek ve hava soğuk. Bursa’da hafif yağış var, Adana’da bulutlar dağılıyor, arife günü hava daha soğuk olacak. Yarın İstanbul 7, Ankara 5, İzmir 12, Bursa 8 ve Adana 15 derece.

Marmara bölgesinde yarın hava biraz daha soğuyor, yine daha çok İstanbul-Sakarya arasında yağış olacak ve yükseklerde sulu kar görülecek. Trakya’da ise buzlanma var.Arife günü de bölgede hava kapalı olacak, Bayram genelinde ise parçalı bulutlu, sisli ve daha ılık bir hava bemleniyor. Yarın Edirne 3, Çanakkale ve Kocaeli 7 derece.

İç anadolu bölgesinde hava soğuk, önemli bir yağış da olmadığından, ayaz, buzlanma ve sis oluşuyor. Sadece sivas çevrelerinde hafif kar var, önümüzdeki günlerde de hava koşulları değişmeyecek, Konya 3, Eskişehir 4, Sivas 2 derece.

Ege’de önümüzdeki günler genelde parçalı bulutlu ve soğuk geçecek. Ege denizinde üç gün poyraz kuvvetli esecek. Afyon-Kütahya çevrelerinde buzlanma ve sis oluşuyor, sürücüler dikktali seyretmeli. Arife günü sıcaklık 3 ila 8 derece arasında seyredecek. Bayramın ikinci günü hava ısınacak. Yarın Denizli 12, Muğla 11 ve Kütahya 6 derece

Akdeniz Bölgesi’nde bu üç gün önemli bir yağış yok ve hava parçalı bulutlu olacak, ancak çarşamba günü sıcaklıklar oldukça düşücek, sıcaklık Antalya’da dahi 12 dereceye inecek, iç kesimlerde don oluşabilir. Antalya bugün 15 derece..

Havanın parçalı bulutlu olduğu, Güneydoğu’da da, arife günü hava çok soğuyacak. Bugün Gaziantep 11 derece.

Doğu Anadolu’da Ardahan-Van-Hakkari arasında yoğun kar yağışı var, Erzurum’da yağış hafif, diğer yerler ise günü puslu geçirecek. Çarşamba günü Erzurum’dan Hakkari’ye kadar yoğun kar yağış bekleniyor. Kuzey Irak sınırında da hafif kar bekleniyor, çarşamba günü kar yağışı kuvvetlenecek. Bugün Erzurum -1, Malatya 6, Van 4 derece.

Karadeniz yağışlardan en fazla etkilenecek bölge. Bolu’da hafif, Kastamonu’nun iç kesimlerinde ise daha şiddetli kar yağışı bekleniyor. Samsun-Rize arasında yağmur olarak görülecek yağış, salı akşamı hızlı soğuma ile birlikte, Doğu Karadeniz’in kıyılarında dahi karla karışık yağmura dönüşecek. Trabzon ve Samsun 8, Bolu 4 derece.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum