1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Beşiktaş kupayı kaldırdı
Beşiktaş kupayı kaldırdı

Beşiktaş kupayı kaldırdı

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi farkıl yendi; Fortis Türkiye Kupası'nı alarak bu sezonki ilk şampiyonluğunu kazandı!..

A+A-

Turkcell Süper Lig'de son 3 haftaya lider giren Kara Kartallar, kupa finalinde Fenerbahçe'yi 4-2 yenip bozguna uğrattı ve son 4 sezondaki 3. kupa şampiyonluğuna ulaştı !..

Beşiktaş finale şok bir golle başladı. 6. dakikada Yusuf Şimşek'in ceza sahasının sağ köşesinden yerden çektiği şutta Fenerbahçe'nin "kupa kalecisi" Volkan babacan büyük bir hata yaptı ve Beşiktaş 1-0 öne geçti.
 
26 yıldır kupaya hasret olan Fenerbahçe'yu umutlandıran, Beşiktaş'a karşı oynadığı bütün maçlarda gol atan Güiza oldu. 27. dakikada Deivid'in nefis pasında topa ayak koyan İspanyol golcü skoru eşitledi.
 
Son yıllarda ezeli rakiplerine karşı oynadığı maçlarda açık bir üstünlüğü olan Fenerbahçe, bu sezonki tek kupa şansını değerlendirmek istiyor ve Beşiktaş kalesine geliyordu. Rakibinin saldıracağını bilen Beşiktaş ise temkinli davranıyor ve hızlı akınlarla Fenerbahçe kalesinhi yokluyordu. İlk yarı 1-1 sona erdi.
 
İkinci yarıda ise futbolseverler Beşiktaş'ın gollerini izledi. 56. dakikada Bobo ceza sahası dışından muhteşem bir şutla Volkan Babacan'ı avladı ve Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. Bu golle birlikte Fenerbahçe'nin çöküşü de başladı. 72. dakikada Yusuf nefis hareketlerle ceza sahasına girdi, ortaya çıkardı, havalanan topa son dokunan Bobo oldu: 3-1
 
Bu gol Beşiktaş'ı rahatlatmış, Fenerbahçe'yi ise bitirmişti. Son darbeyi ise 78. dakikada Holosko vurdu, Beşiktaş'ı 4-1 öne geçirdi.

Maçın son golü 90. dakikada penaltıdan Alex ile geldi: 4-2
 
BEŞİKTAŞ-FENERBAHÇE 4-2

STAT: İzmir Atatürk
HAKEM: Bünyamin Gezer

 

BEŞİKTAŞ: Hakan, İ.Toraman (dk. 46 İbrahim Üzülmez), Sivok, Gökhan Zan, Ekrem, Cisse, Ernst, Yusuf (Dk. 74 Uğur), Tello, Holosko, Bobo (Dk. 82 Nobre) 
TEKNİK DİREKTÖR: Mustafa Denizli

  

FENERBAHÇE: Volkan Babacan, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Carlos, Deivid, Selçuk, Emre (Dk. 66 Deniz), Uğur (Dk. 52 Semih), Alex, Güiza
TEKNİK DİREKTÖR: Luis Aragones

GOLLER: Dk. 6 Yusuf, Dk. 27 Güiza, Dk. 56 ve 74 Bobo, Dk. 80 Holosko, Dk. 90 Alex (pen)

 

SARI KARTLAR: Lugano, İbrahim Toraman, Sivok, Semih

 
İLK YARIDAN DAKİKALAR
GOL. Karşılaşmaya Beşiktaş, golle başladı. 6. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı dışında topla buluşan Yusuf meşin yuvarlağı, kaleci Volkan Babacan'ın müdahalesine rağmen direğin yanından ağlarla buluşturdu: 1-0.

 

GOL. 27. dakikada Fenerbahçe'nin beraberlik golü geldi. Ceza alanına giren Deivid'in kaleye paralel gönderdiği topa kale önünde dokunan Guiza skoru eşitledi: 1-1.
 
38. dakikada Alex'in düşürülüşüyle, kaleye yaklaşık 25 metre uzaklıkta kazanılan serbest vuruşu kullanan Roberto Carlos'un sert şutunda, kaleci Hakan topu kornere attı.
İlk yarının kalan dakikalarında başka bir gol pozisyonu olmadı. İlk yarı 1-1 sona erdi.


İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
GOL. Karşılaşmanın 56. dakikasında Beşiktaş, tekrar öne geçti. Bobo, ceza alanı dışından attığı sert şutla, kaleci Volkan Babacan'ın solundan topu ağlara gönderdi: 2-1.

 
63. dakikada Alex'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği topla buluşan Guiza'nın vuruşunda kaleci Hakan topu çeldi. Dönen topa Lugano'nun vuruşunda kaleci Hakan yine gole izin vermedi.
 
69. dakikada Fenerbahçeli savunma oyuncularının yaptığı hata sonucunda topla buluşan Tello'nun vuruşunda kaleci Volkan pozisyonu önledi.
 
GOL. 73. dakikada Beşiktaş farkı ikiye çıkardı. Sol kanatta Gökhan Gönül'den topu çalan Yusuf'un ceza alanına gönderdiği topu, Bobo kafayla ağlara gönderdi: 3-1.

 

GOL. 80. dakikada Beşiktaş'ın 4. golü geldi. Gelişen hızlı Beşiktaş atağında Bobo ile verkaç yapan Holosko, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldıktan sonra düzgün bir vuruşla skoru 4-1 yaptı.

 

GOL. 90+1. dakikada ceza alanında Guiza'nın kaleci Hakan tarafından düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışını gole çeviren Alex, skoru 4-2 yaptı.
 
Bu dakikadan sonra başka bir pozisyon olmadı ve karşılaşma 4-2 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile sona erdi. Bu sonuçla Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.



Fortis'in en iyi müşterisi!

4. kez "Fortis" sponsorluğunda düzenlenen Türkiye Kupası'nı 3. kez kazanarak büyük bir başarıya imza atan Beşiktaşlı futbolcular, sevincini taraftarlarıyla paylaştı !.. Kupayı TFF Başkanı Mahmut Özgener'in elinden alan siyah beyazlı futbolcular İzmir Atatürk Stadı'nı turladı...
Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek Fortis Türkiye kupasını kazanan Beşiktaşlı futbolcular, maç sonunda yedek kulübelerinin önünde büyük coşku yaşadı. İzmir Ekonomi Üniversitesi ritm grubunun müziğiyle coşan Beşiktaşlı futbolcular, teknik direktör Mustafa Denizli'yi ve futbolcuları havaya atarak bu sevinçlerini ortaya koydu.
 
Daha sonra yapılan kupa töreninde ilk önce madalyalarını alan Beşiktaşlı futbolcuların kupasını Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener verdi. Müsabakanın en değerli oyuncusu seçilen Beşiktaşlı Bobo da plaketini Özgener'den aldı. Özgener, müsabakanın hakemlerine ve Fenerbahçeli futbolculara da madalyalarını verdi. Kupa töreninin ardından şampiyonluk turu atan siyah beyazlı futbolcular taraftarlarıyla coşkusunu paylaştı.
 
Fortis Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'ye karşı 4-2 kazanarak kupanın sahibi olan Beşiktaş, ezeli rakibiyle finaldeki 3. eşleşmesinde de gülen taraf oldu. Kupa finalinde daha önce de 1988-1989 ve 2005-2006 sezonlarında Fenerbahçe ile eşleşmesinde kupayı alan siyah-beyazlılar, geleneği bozmayarak yine kazanmasını bildi.
 
1988-1989 sezonunda finalde iki maçı da 1-0 ve 2-1'lik skorlarla kazanan Beşiktaş, 2005-2006 sezonunda sarı-lacivertlileri uzatmada 3-2 yenerek kupanın sahibi olmuştu.
 
BEŞİKTAŞ 9, FENERBAHÇE 3 KEZ TURU GEÇTİ
Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nın geçmişinde toplam 12 kez eşleşti. Üç kez final, 4 kez yarı final, 4 kez çeyrek final, 1 kez de 4. turda karşı karşıya gelen ezeli rakiplerden, eşleşmelerin ilk 3'ünde Fenerbahçe, son 9'unda ise Beşiktaş turu geçti.
 
TOPLAM 19 MAÇ YAPTILAR
Ezeli rakipler, Türkiye Kupası'ndaki 12 eşleşmede şimdiye dek toplam 19 maç yaptılar. Kupadaki maçlardan 1'i hükmen olmak üzere 3'ünü Fenerbahçe, 11'ini Beşiktaş kazanırken, 5 maç berabere bitti. ''Kara Kartallar'ın toplam 30 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 20 golle karşılık verdi.
 
8. ŞAMPİYONLUK
İzmir Atatürk Stadı'nda Fenerbahçe'yi 4-2 yenerek kupaya uzanan siyah-beyazlı ekip, tarihinde 8. kez bu kupayı kazanma başarısı gösterdi. Futbol Federasyonu tarafından 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen  organizasyonda siyah-beyazlılar daha önce de 1974-75, 1988-89, 1989-90, 1993-94, 1997-98, 2005-06 ve 2006-07 sezonlarında kupayı müzesine götürmüştü. Beşiktaş böylece kupayı 7 kez kazanan Trabzonspor'u geride bırakarak kupayı en çok kazanan 2. takım oldu. Türkiye Kupası'nı en çok kazanan takım ise 14 kezle Galatasaray.
 
13 AYRI TAKIM KAZANDI
Türkiye Kupası'nı 46 yıllık geçmişinde şimdiye dek 13 ayrı takım müzesine götürdü. Kupada şimdiye dek, Galatasaray 14, Beşiktaş 8, Trabzonspor 7, Fenerbahçe 4, Altay, Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor 2'şer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor ve Kayserispor da 1'er kez mutlu sona ulaştı.
 
REKORLAR GALATASARAY'DA
Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezon çeyrek finalde Sivasspor'a elenen ve son 4 sezondur finale çıkamayan Galatasaray'ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, şimdiye dek bu kupada 19 kez final oynarken, 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.
 
19 AYRI TAKIM FİNAL OYNADI
Türkiye Kupası'nın 46 yıllık geçmişinde daha önce 19 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 13'ü, en az 1 kez kupa sevinci yaşadı. Finale yükselip de kupayı şimdiye dek hiç kazanamayan takımlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor ve Kayseri Erciyesspor.
 
Bunun yanı sıra, Kocaelispor 2, Sakaryaspor ile Kayserispor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi. Öte yandan, Galatasaray 19 kez final oynayıp 14 kez kupayı kazanırken, 14 kez final oynayan Beşiktaş 8, 12 kez final oynayan Trabzonspor ise 7 kez güldü. Bu arada, Altay 7 kez finale çıkıp, yalnızca 2 kez kupanın sahibi olabildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız