1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. BİR ADAM BU KADAR MI DEĞİŞİR
BİR ADAM BU KADAR MI DEĞİŞİR

BİR ADAM BU KADAR MI DEĞİŞİR

Ertuğrul Özkök ve Enis Berberoğlu dün Anadolu'ya giden gazetelerdeki yazılarını, büyükşehirlere giden gazetelerde böyle değiştirdi.

A+A-

Hürriyet Gazetesi'nin iki kilit ismi, Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve Ankara Temsilcisi Enis Berberoğlu dün “taşra” ve “şehir” baskılarında yazılarını değiştirdiler.

İkili ilk yazılarında Ergenekon Davası'na çok sert biçimde yüklenen yazılar kaleme aldılar. Yazılar taşra baskısında yayınlandı. Ancak şehir baskısında hem Özkök'ün hem Berberoğlu'nun fikirleri bir anda değişti ve ikisi de yazılarını "Ergenekon Davası'na" karşı halden "Ergenekon Örgütü'ne" karşı hale getirdiler.

Berberoğlu, taşra baskısındaki yazısına “intikam hukuku” başlığını atmıştı. Şehir de ise; “Açık darbe mi sivil darbe mi?” şekline getirdi.

Özkök ise, taşra baskısında “gammazlama mevsimi açıldı” başlığını kullanmıştı. Şehirde ise “Fasa fiso mu dediniz” başlığını attı.
İkilinin yazılarının başlığının değişimi kadar yazılarının içeriği de neredeyse 180 derece değişti.

Bu farklılığın yaşandığı saatlerde yani taşra baskısının bağlanıp matbaaya gönderilip, şehir baskısına geçildiği saatlerde, çok önemli bir gelişme oldu: Ankara'da yeni bir Ergenekon çukuru açıldı. Çukurda çok sayıda silah çıktı. Silahların çıktığı çukurun krokisi bir subaydan elde edilmişti.

Çukurun bulunduğu saatlerde taşra baskısı çoktan dönmüştü. Saatler ilerledi ve içinden Türkiye'yi sarsan silahlar çıktı. İşte bu noktada ya Özök ve Berberoğlu'nun Ergenekon'a yönelik fikirleri değişti, çukurdan çıkan bombaları Ergenekon'la ilgili çok net bir delil olarak gördüler ya da Aydın Doğan müdahale etti.

Aydın Doğan'ın Ergenekon davasına karşı tarafsız durmak istediği ve taşra baskılarında iki yazarın yazılarını gördükten sonra müdahale etmiş olabileceği belirtiliyor.

Üstelik dün Vakit Gazetesi'nde yayınlanan, “Tüğgeneral Nurettin Işık, 24 Ekim'de Bedrettin Dalan'ın alınacağını Aydın Doğan'a söyledi, Aydın Doğan'da gidip Bedrettin Dalan'a 'kaç' dedi” haberinin Aydın Doğan'ı çok rahatsız ettiği de belirtiliyor.

ÖZKÖK VE BERBEROĞLU'NUN YAZILARINDAKİ MÜTHİŞ DEĞİŞİME KARAR VERMENİZ İÇİN YAZILARIN ORJİNALLERİNİ SUNUYORUZ

İşte Taşra Baskılarındaki yazılarının taranmış hali:

ÖZKÖK'ÜN ŞEHİR BASKISINDA DEĞİŞTİRDİĞİ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BERBEROĞLU'NUN ŞEHİR BASKISINDA DEĞİŞTİRDİĞİ YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: Postmedya

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız