1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bir HES'e daha yargı freni
Bir HES'e daha yargı freni

Bir HES'e daha yargı freni

Rize’nin Küçükçayır ve Ambarlık köyünde yapımı süren Ambarlık 1-2 regülatör ve HES’leri için Rize İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Küçükçayır ve Ambarlık Köy sınırları içerisinde yapımı süren Ambarlık 1-2 Regülatörü ve HES projeleri için çevreciler tarafından açılan dava üzerine Rize İdare Mahkemesi “Tedbiren yürütmeyi durdurma” kararı verdi.

Rize’nin Küçükçayır ve Ambarlık Köyü sınırları içerisinde Redaş firması tarafından yapımına başlanılan 9 MGW kurulu güce sahip Ambarlık 1-2 Regülatörü ve Hidroelektrik Santralleri (HES) projesi için yöre sakinlerinden Kazım Delal ve yakınları, projelerin çevreye zarar verdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

2009 yılı sonlarında açılan dava için Rize İdare Mahkemesi, yargı sürecinde telafisi mümkün olmayacak hasarlar meydana gelebileceği gerekçesiyle, tedbiren yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Öte yandan mahkeme kararında, Çevre ve Orman Bakanlığı’nın proje için verdiği ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının ‘hukuka ve Kamu Yararına’ uygun olmadığını vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum