1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Bir Türk aile yok oldu
Bir Türk aile yok oldu

Bir Türk aile yok oldu

Almanya'nın Ludwigshafen şehrinde dün öğleden sonra çıkan yangında Gaziantepli ailenin 9 üyesi hayatını kaybetti.

A+A-

Ludwigshafen Berliner Sokağı'nda altı kahvehane olarak işletilen ve Türklerin yaşadığı 4 katlı binanın ikinci katındaki merdiven boşluğunda, 15.30 sıralarında doğalgaz patlaması sonucu çıkan yangında 60 kişi de yaralandı. Polis, 5 kişinin ise hala kayıp olduğunu belirtti.

Yapılan açıklamada, yangında ölenlerin Belma Kaplan, Döne Kaplan, Medine Kaplan ve Hülya Kaplan olduğu bildirildi. Döne Kaplan'ın 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Baba Cevdet Kaplan, 3 yaşındaki oğlu Kamil Kaplan ile Sıla ve Derya Kaplan'da yangında hayatını kaybetti.


Bu arada itfaiye ekiplerinin söndürme çalışması sırasında üçüncü kattaki bir dairenin tabanın çöktüğü belirtildi. İtfaiye ekiplerinin binanın çökme tehlikesine karşı içeri giremediği ifade edilirken, kayıp 5 kişinin ölmüş olmasından endişe ediliyor.

Olayda, aralarında 13 çocuk, 15 polis memuru ve 5 itfaiye erinin bulunduğu toplam 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu arada görgü şahitleri, yangın sırasında üst katlarda bulunanların pencerelere çıkarak uzun süre itfaiye ve kurtarma ekiplerinin gelmesini bekledikleri, ancak yardımın gecikmesi üzerine kendilerini pencerelerden attıklarını söyledi. Yetkililer, ağır yaralanmaların bu atmalar sırasında meydana geldiğini söyledi.

Binanın Gaziantepli aile tarafından 12 yıl önce satın alındığı ve ailenin emlak alım satışı işi yaptığı öğrenildi.

Gaziantepli 6 ailenin yaşadığı binada soğutma çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, cenazelerin yarın memleketleri olan Gaziantep'e gönderileceği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız