1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Büyük zaferin 86. yıldönümü
Büyük zaferin 86. yıldönümü

Büyük zaferin 86. yıldönümü

Bugün Büyük Zaferin 86. yıldönümü. 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta törenlerle kutlanıyor...

A+A-

Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle tüm yurtta coşkulu törenler düzenleniyor.

Devletin zirvesi ise yayınladıkları mesajlarla 30 Ağustos'un önemine bir kez daha dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Gül: Yeni Bir Başlangıç

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, güçlü, modern ve etkili Türk Silahlı Kuvvetleri'nin caydırıcılığının yüksek tutulmasının ulusal bekanın kaçınılmaz bir gereği olduğunu vurguladı. Gül, “Ordumuzun modernizasyonunun kesintisiz devam ettirilmesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel öncelikleri arasındadır. Çevremizde yaşanan gelişmeler, konunun önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir” dedi. Gül Mesajında şöyle dedi: “30 Ağustos Zaferi'nin ardından Atatürk'ün sağlam ve güçlü temeller üzerine kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin engin deneyiminin ve onurlu bir hayat sürme idealinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, Türk milleti için yeni bir başlangıçtır.”

Başbakan Erdoğan: Çalışmaya Devam

Başbakan Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, “Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir ve bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922'de 'büyük zafer'e ulaştırmıştır” dedi. İstiklal mücadelesini taçlandıran ve Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesine yol açan zaferle, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığını ifade eden Erdoğan mesajında şöyle dedi: “Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur, inanıyorum ki, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Genelkurmay Başkanı Başbuğ: TSK'ya emanet

Genelkurmay Başkanlığı görevini önceki gün devralan Orgeneral İlker Başbuğ, ilk mesajını 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayımladı. Orgeneral Başbuğ mesajında, Atatürk'ün Cumhuriyeti Türk Silahlı Kuvvetleri'ne emanet ettiğini vurguladı. Orgeneral Başbuğ, TSK personeline hitaben yayımladığı mesajda şunları söyledi: “Büyük Zaferin, Türk ulusunun dünya ulusları arasında hak ettiği yeri alması bakımından bir başlangıç noktası olduğu düşüncesinden hareket eden Ulu Önder, çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkma hedefinin ancak, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti çatısı altında gerçekleşebileceğine inanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin yürümekte olduğu çağdaş uygarlık yolunu, İlkeleri ve müspet ilimin rehberliğiyle aydınlatmış ve onu her türlü tehdide karşı büyük bir kararlılıkla koruyacak TSK'ne emanet etmiştir. TSK bu kararlılıkla görevinin başında olduğu sürece, Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini aşındırma, ulusal birlik ve beraberliğimizi bozma yönündeki tüm girişimler yok olmaya mahkûm olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız