1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Büyükanıt Kararı Etkiledi mi?
Büyükanıt Kararı Etkiledi mi?

Büyükanıt Kararı Etkiledi mi?

367 kararından önce muhtıra gelmişti. Dünkü türban kararından önce de Org. Büyükanıt'ın "yargıya" adrese teslim mesajlı konuşması vardı. İşte ayrıntı..

A+A-

"Türkiye'ye birtakım sıfatlar demokrasi kavramı içinde dayatılmak isteniyor” diyen Genelkurmay Başkanı Büyükanıt sert çıktı: “Yasal kurumlar buna izin vermez. Cumhuriyeti, temel ilkelerini hiçbir güç biat ettiremeyecektir.” Harp Akademileri Komutanlığı'nda düzenlenen "Ortadoğu" konulu sempozyumda konuşan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel ve askeri alanlarda güçlü bir Türkiye'nin, bölgesinin temel dinamiklerinden biri olduğunu söyledi. Orgeneral Büyükanıt, son yıllarda Türkiye'nin bu yapısını bozmaya çalışan bazı mihrakların ortaya çıktığına dikkat çekti.

Dayatmaya çalışıyorlar!
Türkiye Cumhuriyeti devletinin önüne birtakım sıfatlar takmaya çalışanlar olduğunu belirten Orgeneral Büyükanıt, "Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal organları buna asla izin vermeyecektir. Bu tür yaklaşımlar hepimizin ortak paydası olan demokrasi kavramının içine koyularak Türkiye'ye dayatılmaya çalışılmaktadır" dedi.

Hem Avrupa'nın hem de Ortadoğu'nun bir parçası olan Türkiye'nin laik yapısıyla İslam dünyasının tek örneği olduğunu vurgulayan Büyükanıt, "Atatürk'ün kurduğu cumhuriyet, geleceğimizin tek gerçeğidir ve bunu hiçbir güç değiştiremeyecektir. Cumhuriyetimizi ve onun temel ilkelerini hiçbir güç kendisine biat ettiremeyecektir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum