1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Buz tutan göl yarış pisti oldu!
Buz tutan göl yarış pisti oldu!

Buz tutan göl yarış pisti oldu!

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan'da donan Çıldır Gölü, bu defa da araç sürücülerinin gösteri mekanına dönüştü.

A+A-

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van Gölü'nden sonra 124 kilometre karelik alanı ile ikinci büyük göl olan ve aşırı soğuk sebebiyle donan Çıldır Gölü birbirinden ilginç görüntülere sahne oluyor.

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Ardahan'da donan Çıldır Gölü, bu defa da araç sürücülerinin gösteri mekanına dönüştü. Buz kalınlığının 60 santimetre olduğu gölde, saatte 100 kilometre hızla ilerleyen araçlar buz üzerinde adeta dans etti.


Buzun üzerinin de karla kaplı olması zaman zaman da sürücülere zor anlar yaşattı. Kara saplanan araçlar çocukların yardımıyla kurtarıldı. Araçların göldeki teknenin yanından geçmesi ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Bir yanda kırdıkları buz arasından su taşıyan köylüler, bir yandan çocukların oyun oynamaları, diğer yandan da araçların gösteri yaptığı göl, görülmeye değer manzaralara sahne oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız