
Çağlayan deresine kireç döktü!
HES karşıtlarının sembolü haline gelen Fındıklı ilçesindeki Çağlayan deresine bugün bir belediye işçisi kireçleri boşaltınca ortaya bu manzara çıktı.
CANER KARATAŞ
Rize'nin Fındıklı ilçesinde, cumhuriyet savcılığı, belediyede görevli kamyon şoförünün mermer atölyesinden aldığı mermer tozunu dereye dökmesiyle ilgili soruşturma başlattı.
Belediyede işçi olarak çalışan Y.B, belediyenin kamyonuyla imha etmek amacıyla aldığı mermer tozunu Aksu Mahallesi mevkisinde Çağlayan Deresi'ne döktü.
Mermer tozunun dere yatağına döküldüğünü gören vatandaşlar, Y.B'ye tepki gösterdi.
Mermer tozu nedeniyle denizde yaklaşık 200 metre alanın beyaza bürünmesi üzerine vatandaşlar, polise şikayette bulundu. Bunun üzerine, Fındıklı Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı.
Aksu Mahallesi Muhtarı Musa Kazım Özçiçek, denize mermer tozu dökülmesinin yanlış olduğunu belirterek, ''Mermer tozunun döküldüğü alan dere girişi. Bu nedenle deniz alası ve diğer balık türlerine zarar verme olasılığı çok yüksek. Çünkü dere girişleri alabalığın önemli geçiş güzergahıdır'' dedi.
Belediye yetkilileri ise mermer tozunun kanalizasyona dökülmesi gerektiğini, Y.B'nin mermer tozunu kendilerinden habersiz olarak dereye döktüğünü söyledi.
HABERE YORUM KAT
yıllardan beri bulanık akmasina seyirci kalınan pazar hemşin deresini bu haberle biraz irdelenir belki,kim bilir ne zaman bilinçleneceğiz,o zaman su kaynaklari bitecek derelerimiz kuruyacak ,bu insanlarin yaptıklarinı tüm insanlar ödeyecek,derelerimizin öneminden haberimiz yok ,halbuki avrupadaki şehirlerin içinden akan nehir veya derelerin güzelliğini o şehirlere gitmesekde çeşitli filim veya tv lerde görüyöruz,ah çekiyoruz,keşke bizdede olsa boyle yerler diye ,bizim hemşin deresi haftanın beş günü bulanık diğer iki günde mezbahane sakadatlari akarken gözükür,çağlayan deresi umarım olummsuz etkilenmez kısa surede temizlenir hemşin deresinin sonu ne olacak,allah sonumuzu hayırli etsin ,bu arada butün dere ve irmaklarını temizleyen aktaş köyü muhtarını tebrik ediyorum saygıylarımla,
Yanıtla (0) (0)oradaki hiyerarşi zinciri takipsiz.bütün canlıların etkileneceği olumsuz bir davranıştan başka birşey değil. talihsiz bir durum.
Yanıtla (0) (0)Bir tane pazar deresi vardı. Şimdi fındıklıda çıktı.Biz DERELERİMİZİ TEMİZLEMEYE BAKIYOZ SİZ DAHA BETER EDIYOSUNUZ. BENİM BİR TEK RİCAM BAR AHMET BASADAN BU BİZİM PAZAR DERSİNİNİ GÜZELLEŞTİRSİN. MİLLETİN İÇİ GİDİYOR O DEREYİ GÖRÜNCE.
Yanıtla (0) (0)TCK' nın 181. maddesinin 1. bendinde (MADDE 181. - (1) İlgili kanunlarla belirlenen teknik usullere aykırı olarak ve çevreye zarar verecek şekilde, atık veya artıkları toprağa, suya veya havaya kasten veren kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.) Bilmemek cezayı ortadan kaldırmaz. Lütfen biraz çevreye duyarlı olalım. Başka gidecek yerimiz yok.
Yanıtla (0) (0)bu görüntülere artık alıştık, bazı kişiler doğayı katletmek için elinden geleni yapıyor olması üzücü bir olay.
Yanıtla (0) (0)