1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ÇAY FİYATI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ
ÇAY FİYATI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ

ÇAY FİYATI ÜRETİCİYİ MEMNUN ETMEDİ

YAŞ ÇAY ÜRETİCİLERİ YAŞ ÇAY İÇİN VERİLEN 1.35 KURUŞ YERİNE 1.50 KURUŞ İSTEDİLER

A+A-

Rize’de yaş çay üreticilerini 2013 yaş çay alım sezonu için açıklanan 1.35 kuruşluk yaş çay taban fiyatı, memnun etmedi.

Üreticiler çay tarımından zarar etmemeleri için yaş çayın kilosunun en az 1.50 Kuruş olması gerektiğini söylediler.

Rize’de 210 bin yaş çay üreticisini yakından ilgilendiren 1.35 kuruşluk yaş çay taban fiyatı üreticileri memnun etmedi. Yaş çay üreticileri açıklanan fiyatın üretim maliyetini bile karşılamadığını belirterek hükümetten 1 TL 50 kuruş istediler.

Yaş çay üreticileri yaptıklar açıklamada, “Bu fiyat çok düşük. Kesinlikle bizi kurtarmaz. Üretim maliyetleri çok arttı. Bir ton gübre bin 100 TL. İşçilik giderleri yüksek. Nakliye giderleri yüksek. Çay tarımından zarar etmememiz için yaş çaya 1 TL 50 kuruş verilmesi gerekirdi” dedi.

Kimi üreticiler ise yaptıkları açıklamada, yaş çaya verilen taban fiyatının üreticilerin zararına olduğu için kimi üreticilerin çaylarını toplamayarak dalında bıraktığını söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum