1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Çayeli'nde Çanakkale sergisi
Çayeli'nde Çanakkale sergisi

Çayeli'nde Çanakkale sergisi

Rize Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu tarafından Çanakkale Zaferi'ni anlatan fotoğraf sergisi Meydan Parkı'nda, törenle açıldı.

A+A-

Çanakkale sergisinin açılışında konuşma yapan Kaymakam Mehmet Aktaş, şehit ve gazilerin anıldığı bu günde böylesine anlamlı bir sergi düzenleyen Çayeli Özel Şahika İlköğretim Okulu öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür etti.



Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır da milletlerin birçok bakımdan birbirlerinden ayrıldığını vurgulayarak, "Tarih yazan, yapan ve okuyan milletler vardır. Biz tarih yapan milletlerdeniz. Birçok ülkenin toplanıp Türkiye'yi yok etmek için toplandığı Çanakkale'de nasıl bir millet olduğumuzu orada bütün dünyaya gösterdik. Çanakkale şehitlerinin kahramanlıklarını belgeleyen fotoğraflara bakarken duygulanmamak mümkün değil." dedi.

Serginin amacının Çanakkale'yi anlatmak olduğunu belirten Özel Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var ise 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle yaptıkları bu etkinliklerde, Çanakkale Savaşı'nın önemini öğrencilere anlatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Sergide anıt mezardan, Conkbayırı'na kadar birçok konuda 200 resim ve enstalasyon eserleri yer aldı. Yaklaşık 100 öğrencinin yaptığı resimler beğeniye sunulurken, Çanakkale'de şehit olan Rizeliler'in isimleri de sergide yer aldı. Savaş sırasında askerlerin öğün olarak günde bir defa hoşaf içmeleri anısına sergiyi gezenlere hoşaf ikramı yapıldı.

Sergiyi gezen Kore gazisi Karslı Mehmet Kuş, yapılan çalışmaları görünce çok duygulandığını ifade ederek, şehit olan arkadaşlarının aklına geldiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız