1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. CHP'ye demediğini bırakmadı
CHP'ye demediğini bırakmadı

CHP'ye demediğini bırakmadı

TBMM Genel Kurulunda konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, CHP'nin eleştirilerine ilginç yanıtlar verdi.

A+A-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, başörtüsünün üniversitelerde serbestliğini içeren Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili olarak, "Bu yasakları kaldıralım, toplumun kafasındaki endişeleri giderecek düzenlemeyi yapalım. Niye uzlaşmaya yanaşmıyorsunuz da Çernobil Santrali gibi radyoaktif korku ve dehşet saçıyorsunuz" dedi.

TBMM Genel Kurulunda konuşan Çiçek, CHP'nin eleştirilerine yanıt verdi.

Kendilerini, Meclise milletin getirdiğini dile getiren Çiçek, önce milletin dediklerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Bakan Çiçek, "Millet ne diyor, ona bakmak lazım. Milletin oyunu almak gerektiğinde son derece yumuşak, demokrat, toleranslı, ondan sonra 'tü kaka' Bu olmaz, bu ikiyüzlülüktür, ikiyüzlülüğün daniskasıdır. Şu günlerde yapılan tartışmaların özünde de bu var" diye konuştu.

Bakan Çiçek, şöyle devam etti:

"Siz laikliğin kantarı değilsiniz. Benim laik olup olmadığımın onayını siz verecek değilsiniz, laiklik noteri değilsiniz. Oturun, oturduğunuz yerde. 50 yıldan beri iktidara gelenleri suçluyorsunuz. Sizin dışınızda iktidara gelenler ya gerici, ya yobaz, ya çağdışı ya laiklik düşmanıdır. 50 yıldır anlatıyorsunuz, millet mi anlamıyor siz mi anlatamıyorsunuz?"

Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Türkiye'de laikliğin, Kuzey Kore ve eski SSCB'dekinden farklı olarak, insan haklarına dayalı ve demokratik bir laiklik olduğunu belirterek, "Şu an Türkiye'de bir kısmının arzuladığı, Kuzey Kore tipi laikliktir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum