1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. CHP'yi hayatından tamamen sildi!
CHP'yi hayatından tamamen sildi!

CHP'yi hayatından tamamen sildi!

Yüzde 70 oy alarak rekor kıran, Baykal'a rakip olunca CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Sarıgül yeni partisini seçti...

A+A-

Uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapan ve Genel Başkanlığa aday olunca CHP'den ihraç edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, artık 'resmen' DSP'li.

İki dönemdir Şişli'de açık ara oyla belediye başkanı seçilen, CHP'den ihraç edildikten sonra yeni siyasi oluşum içine giren fakat yerel seçimler öncesi Demokratik Sol Parti'ye katılma başvurusu yapan Sarıgül'e, DSP'den onay çıktı. Partiye girişi kabul edilen Mustafa Sarıgül, önümüzdeki yerel seçimlerde DSP'nin güçlü bir iktidar alternatifi olacağını söyledi.

Bugün DSP Parti Meclisi'nden çıkan 'kabul ediliş' kararının Türk siyasetinde yıllardan beri özelimi duyulan demokratikleşme ve bütünleşme doğrultusunda atılan çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Başkan Sarıgül şöyle konuştu: "Türk siyasetinde, Türk sosyal demokrasisi ve demokratik solunda, Yıllardır özlemini duyduğumuz, demokratikleşme ve bütünleşme doğrultusunda atılan çok önemli bir adım olarak değerlendiriyorum."

KATILIM TÖRENİ İSTANBUL'DA

Sarıgül bu karar ile DSP'nin, önümüzdeki yerel seçimlerde ve ardından yapılacak genel seçimlerde, güçlü bir iktidar alternatifi olma yolu açıldığını söyledi.

Öte yandan Mustafa Saragül'ün partisine kabul edilişi ile ilgili olarak bir açıklama yapan Zeki Sezer, partiye aktılış töreninin İstanbul'da olacağını söyledi. Mustaf Sarıgül'le henüz konuşmadıklarını söyleyen Sezer, katılım töreninin, büyük ihtimalle İstanbul'da olacağını , en kısa sürede Sarıgül'le görüşerek konuyu netleştireceklerini ifade etti.

YÜZDE 70'LE EN ÇOK OY ALAN BAŞKAN
Siyasete CHP'de Gençlik Kolu Yönetim Kurulu Sekreterliği ile başlayan ve 1987 yılında yapılan seçimlerde 18. Dönem İstanbul Milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül, 1999 yılında Şişli Belediye Başkanı seçildi. 2004 yılında yapılan yerel seçimlerde CHP'den tekrar aday olan Sarıgül, yüzde 70 oy alarak Türkiye'nin en çok oy alan Belediye Başkanı Olarak 2.defa belediye başkanı seçildi.

TARTAKLANDI SONRA DA İHAÇ EDİLDİ

Mustafa Sarıgül, hakkındaki bazı yolsuzluk iddialarıyla gerekçesiyle 11 Kasım 2004 tarihinde ihraç istemiyle CHP Yüksek Divan Kurulu'na sevk edilmiş, YDK'nın 3 Ocak 2005 tarihinde yaptığı toplantıda ihraç istemi 7'ye karşı 8 oyla reddedilmiş ve bu kararın ardından CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çağrısı üzerine olağanüstü kurultay gerçekleştirilmişti. 29 Ocak'ta yapılan olağan üstü CHP kongresinde Baykal'ın karşısına rakipş olarak çıkan Sarıgül, Baykal taraftarlarının tartakladığı salonda 460 oy alarak genel başkanlığa seçilememiş, 25 mart 2005'de tekrar toplanan CHP Yüksek Disiplin Kurulu'nun oybirliğiyle aldığı kararla partiden ihraç edilmişti.

YARGITAY CHP KAPISINI TAMAMEN KAPATTI

Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sarıgül'ün ihracına ilişkin CHP YDK Başkanlığının kararını iptal etmişti. CHP'nin temyiz başvurusunu değerlendiren Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, yerel mahkeme kararını bozmuştu. Ancak yerel mahkemenin kararında direnmesinin ardından, CHP yeniden temyize başvurmuştu. Dosyayı değerlendiren Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, direnme kararını bozmuş ve Sarıgül'ün karar düzeltme talebini reddetmişti. Ankara 24. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun kararı doğrultusunda karar verdi. Sarıgül, CHP'nin 2005'teki olağanüstü kurultayının ardından Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından, ''Kurultayı arbede ve şiddet ortamına çevirdiği'' gerekçesiyle, kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmişti. CHP YDK da 25 Mart 2005'te Sarıgül'ü, oy birliği ile partiden ihraç etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum