1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Çin'de depremin bilançosu ağır
Çin'de depremin bilançosu ağır

Çin'de depremin bilançosu ağır

Çin'de meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremde ölü sayısı 9 bine ulaştı. Depremin ana üssü 112 bin nüfuslu Vançau ilçesine ise yeni ulaşıldı.

A+A-

Çin'in Sichuan Eyaletinde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde yalnızca Sichuan eyaletinde 8 bin 533 kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı bildirildi.

Çin resmi haber ajansı, Çin'in güneybatısında bulunan Sichuan eyaletinde binaların yüzde sekseninin çöktüğünü duyurdu. Sichuan'da, okulların ve işyerlerinin dolu olduğu gündüz saatlerinde meydana gelen depremde, en az 6 yerleşim bölgesindeki hastane, okul, yurt ve fabrika binaları yıkıldı.

Eyaletde, 8 okul binasının sarsıntı nedeniyle çöktüğü, yüzlerce çocuk ve öğretmenin enkaz altında kaldığı bildiriliyor.

Kurtarma çalışmalarını yerinde izlemek için Danjiangyan şehrine giden Çin Başbakanı Ven Ciabao, hükümetin ve Çin Komünist Partisi'nin tüm birimlerinin kurtarma çalışmalarının ön cephesinde olacağını söyledi.

Bu arada, Yeni Çin Haber Ajansı, depremin merkezi olan 112 bin nüfuslu Vançau ilçesine yeni ulaşıldığını bildirdi.

Öte yandan Çin meteoroloji birimleri son üç gün içinde Sichuan eyaletine tahmin edilenin çok üzerinde yağmur yağdığını ve bunun kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını açıkladı.   

Bölgede birçok kara yolunun depremden dolayı hasar görmesinin kurtarma çalışmalarını zorlaştıran bir başka etken olduğu da bildiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız