1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Çocuklar bile nefret ediyor sizden!
Çocuklar bile nefret ediyor sizden!

Çocuklar bile nefret ediyor sizden!

İnsanlığın yüz karası İsrail'e karşı tepkiler dinmiyor. Türkiye'de 15 milyon öğrenci, gözyaşları içinde Filistin için bir ilki gerçekleştirdi.

A+A-

15 milyon öğrenci, 10 Kasım dışında ilk kez Gazze için saygı duruşu yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in, ilk ve orta dereceli okullara yönelik 'Filistinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşu' genelgesi, dün 46 bin okulda uygulandı.

81 ildeki 15 milyon öğrenci saat 11.00'de saygı duruşunda bulundu. Uygulama 'ilk olma' özelliği taşıyor. Okullarda bugüne kadar sadece  10 Kasım'larda saygı duruşu düzenleniyordu.

AĞLAYA AĞLAYA SAYGI DURUŞU

Çocukların pek çoğunun gözyaşları içinde saygı duruşu yaptıkları, televizyonlardan izledikleri görüntüler nedeniyle çok etkilendiklerini söyledikleri görüldü.

Okullarda okunan bazı şiirler, hem şiiri okuyanı, hem öğretmenlerini hem öğrencileri ağlattı. Özellikle evine bomba düşmesi sonucu, toz toprak içinde korkudan titreye titreye ağlayan kızla ilgili yazılan satırlar, öğrencileri gözyaşına boğdu.

ARAP HALKININ TEK UMUDU TÜRKİYE
Arap ülkelerinin diktatör liderleri Filistin için kılını kıpırdatmazken, Türkiye'nin kararlı duruşu,sert açıklamaları ve bölgeye en çok yardım gönderen ülke oluşu, Arap ülkelerindeki "halk" üzerinde inanılmaz etki etmiş durumda.

Yapılan gösterilerde halkın Türkiye ve Başbakan Erdoğan lehine sevgi dolu sloganlar attıkları belirtiliyor. Özellikle Refah sınır kapasını açmayarak Gazzelileri İsrail'in avucuna terkeden Mısır'da halk, umudunu Türkiye'ye bağlamış durumda.

İSRAİL'İN YAPTIKLARINA SEYİRCİ KALAMAYIZ
MİLLİ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, uygulamayla ilgili olarak '15 milyon Türk öğrencisi dayanışmasını ortaya koydu, demokratik tepki ifade edildi. Kimse yanlış zemine çekmesin'' dedi.

"Tarih boyu Türkiye'deki Yahudi vatandaşlarımızla huzur içinde yaşadık, yaşıyoruz. İsrail'in sergilediklerinde, Yahudi vatandaşlarımızın günahı yok. Dolayısıyla anti-semitizim insani bir şey değil. Topyekun Yahudi karşıtlığı anlamına gelecek eylemlerden kaçınılması gerekiyor. Ancak İsrail'in saldırılarına seyirci kalmamız söz konusu olamaz. İsrailli çocuklara böyle bir şey yapılırsa, onlar için de saygı duruşunda bulunuruz. Kimse farklı zeminlere çekmesin." diyen Çelik, uygulamanın ilk olduğunun hatırlatılması üzerine de 'Her şeyin bir ilki vardır' cevabını verdi.

ÇOCUKLAR TANIMALI
Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk: MEB'in tavrı yanlış değil. Çocuklar insanlık suçu işleyenleri bilmeli.  Terör anlayışı ile hareket eden ülkeler deşifre edilmeli.

İKİ SENDİKA KARŞI ÇIKTI
Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksek Adıbelli: 7-8 yaşında çocuklar ne yaptığını bilmiyor. Bakanlık tribünlere oynuyor. Bu eylemler olumsuz etkiler. Çocuklar İsrail-Filistin nedir bilmiyor.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç: Gazze'de yaşananlar insanlık dramıdır. Ancak ölümü  bilmeyen çocuklar var. Onlar için ön anlatım yapılmalıydı. Çocukların konuyu sürekli gündemlerinde tutmasına neden olur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum