1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. DTP'den Ergenekon'a destek!
DTP'den Ergenekon'a destek!

DTP'den Ergenekon'a destek!

DTP, bugünkü 12’nci dalga gözaltılarına AK Parti'nin gündem değiştirmeye yönelik çabası olarak tepki gösterdi.

A+A-

DTP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün yaşanan 12'nci dalga gözaltılarını “AKP'nin gündem değiştirmeye dönük, zaman kazanmaya yönelik bir çalışması” olarak değerlendirdi.

Kurtulan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in sendikalar kanunu ile ilgili değişiklik teklifine ilişkin destek ziyaretinin ardından gazetecilerin Ergenekon soruşturması kapsamındaki 12'nci dalga gözaltılarına yönelik sorusunu yanıtladı.

Kurtulan, "Zamana, sürece yaymadan, bu davanın sonuçlanması gerekiyor. Davanın seyri nereye gidiyor, ne yapılmak isteniyor? Biz bunu, AKP'nin gündemdeğiştirmeye dönük, bu sorunu çözme yerine zamana yayarak, zaman kazanmaya yönelik bir çalışması olarak değerlendiriyoruz.'' diye konuştu.

DTP'LİLER TÜRKAN SAYLAN'A SAHİP ÇIKMIŞTI
Cumhuriyet mitinglerinin düzenleyicilerinden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı (ÇYDD) Başkanı Türkan Saylan'a 'terör örgütü uzantısı' olarak suçlanan DTP'den ilginç bir destek geldi.

DTP lideri Ahmet Türk, Saylan'ın çizgisini çok beğendiklerini vurgularken, "Türkan Saylan'ın söylemlerini her zaman önemsiyoruz" dedi. Geçtiğimiz aylarda ADD'den istifa eden Üsküdar Şube Başkan Yardımcısı Asuman Özdemir, Saylan'ın PKK'ya destek niteliğinde çalışmalar içinde olduğunu savunmuştu.

Cumhuriyet mitinglerinin organizatörü Türkan Saylan, ulusalcı kesimden sonra terör örgütü PKK'yla aynı tabanı paylaşan DTP'den de tam destek aldı. Ahmet Türk, Milliyet Gazetesi'nden Devrim Sevimay'a verdiği röportajda Saylan'a övgüler yağdırdı.

Cumhuriyet mitinglerinde demokrasi vurgusunun eksik olduğunu belirten Türk, "Ama biz Türkân Saylan'ın çizgisini çok beğendik. Zaten Türkân Saylan'ın her zaman söylemlerini önemsiyoruz. Çünkü her türlü antidemokratikliğe karşı duran bir anlayışı var. Biz mantığın önde tutulduğu bütün söylemleri destekliyoruz" diye konuştu. Ahmet Türk, seçimlerle ilgili de ilginç bir iddiada bulundu. 'Gerçek bir demokratik seçim' yapılması durumunda AK Partiyi geriletebilecek tek partinin DTP olduğunu savunan Türk, "O yüzden kimse sanmasın ki bize baskı yapılınca oylar MHP'ye, CHP'ye dağılır diye... Bize gelmeyen oy mutlaka AKP'ye gider" iddiasında bulundu.

Yıllarca samimi duygularla çalıştığı ÇYDD'nin PKK'nın siyasallaşmasına katkı sağladığını savunan Özdemir, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 'Kardelenler Projesi' adı altında İstanbul'a getirilen kız öğrenciler, DTP kadro açığını karşılıyor. ÇYDD'nin Kandilli Kız Lisesi gibi yerlerde okuttuğu kızlardan bazılarının akrabaları hâlâ dağlarda Türk askerine kurşun sıkıyor. ÇYDD'nin yetiştirdiği kızlar Güneydoğu'da Kürtçülüğün, PKK'nın daha çok sivilleşmesine hizmet eder hale geldi" iddialarına yer vermişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum