1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Erdoğan, tıpkı Özal gibi konuştu!
Erdoğan, tıpkı Özal gibi konuştu!

Erdoğan, tıpkı Özal gibi konuştu!

Başbakan Erdoğan, 7 yıllık iktidar dönemini şu çarpıcı sözlerle özetledi: Yaşadıklarımı anlatırsam ülkem kaldırmaz..

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Uluslar arası Stratejik Araştırmalar Kurumunda, “Değişen Dengeler ve Türkiye'nin Artan Önemi” konulu konferans verdi.

Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan’ın GATA’ya alınmamasıyla ilgili eleştirilerde bulundu. Eşiyle birlikte 3 yıldır bu konuyu gündeme taşımadığını belirten Erdoğan, ‘Söyleyecek daha çok şey var. Ama ülkem bunları kaldırmaz. Bazı şeyleri söylemek zaman istiyor’ dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından önemli satırbaşları şöyle:

YAŞADIKLARIMI ÜLKEM KALDIRMAZ

Türkiye’de muhalefet bu yaklaşımları benimsiyorsa. Bunlara bulaşmış olanlara avukatlık yapan siyaset varsa. Bu düşündürücüdür. Dün akşam yaşanan olayın farklı bir boyutu var. Bazı şeylerde dürüstlüğün gereğinden bahsediyoruz. Ben eşimin yaşadığı bir olaydan bahsettim.

Ben ve eşim 3 yıldır bu olayı gündeme taşımadık. Ben ülkemde gerilim istemiyorum. Sadece bu değil bir çok şey yaşadık. Ama bunları gereken yerlerle paylaştım. Yaşadıklarımı anlatırsam olmaz çünkü ülkem henüz kaldırmaz. Gerekirse belki siyaseti bıraktıktan sonra yaşadıklarımı kaleme almak suretiyle paylaşırım.

HANGİ ÖZGÜRLÜK

Çok önemli bir sanatçı hasta yatağında. Eşim eşini arıyor. Sonra “Sizinle dışarıda görüşelim” diye bir cevap geliyor. Bunu neyle izah edeceksiniz. Hangi özgürlük çerçevesinde bunu tanımlayacaksınız. Benim vergisini, parasını vermek suretiyle oluşturmuş olduğumuz bir kurumda başbakanın eşini engelleyemeye çalışıyorsunuz.

Bunu engelleyebilir miydik engellerdik ama Eşimin gözyaşlarını gördük. Peygamber gibi insan denmiş. Bu cehaletten olmuş olabilir. Bir insan bu ifadeyi kullanmış olabilir. Eğer sen de inançlıysan bunu kabul edemezsin.

Çünkü peygamberlik zinciri kapanmıştır. Tayyip Erdoğan için bunu söyleyemezsin. Bana bu yakıştırmayı yapan karşısında arkadaşım gerekeni söyledi. Arkadaşlarıma gerekli talimatı verdim ya istifasını alın ya da ihraç edin. Bunun üzerinden rant devşirmeye çalışan basit bir siyasi anlayış.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum
  • hakan / 05 Şubat 2010 Cuma 23:38

    bahris süslü senin gözlerin pek ii görmüyo galiba nasıl diyebilirsin hiç bi icratları yok diye dönde arkana bi bak nasıl yok bu iktidar zamanında yapılan icratlar hangi dönemde yapılmış siz zannediyosunuz ki bi iktidar gitti mi herşey düzelicek bu hayal peşinde koşmaya devam edin bakalım...

    Yanıtla (0) (0)
  • bahri süsslü / 04 Şubat 2010 Perşembe 14:12

    bu son oyun akp nin yeniden canlanabilirmiyim oyunudur yedi yıldır iktidar olacaksın askerin üzerinden siyaset yapacaksın ısıtıp ısıtpı türban diyeceksin yok böyle birşey askerın tamamı başbakanlığa bağlı herhangi bir kurumdur varsa aksama onu iktidar olanlar düzeltilir yanlış yapan varsada görevinden alınır ama bizim başbakan böyle yapmıyor askerin en üstüyle paslaşıyor arada birde mahduru oynayarak din istismari yaparak oy peşinden koşuyor çünkü yedi yılda elle tutulacak hiç bir icraatları yok kendilerini yakınlarını yabanci emperyalisleri bu ülkede ihya etmekten başka halkın yararına hiç birşeyleri yok birtek fabrika birtek istihdam sahası açmiş deyiller aksine haraç mezat satarak birilerini zengin etmişler bunların allhtanda korkusunun olduğunu zannetmiyorum bunlar için herşey mübah allah bildiği gibi yapsın

    Yanıtla (0) (0)
  • pazarlı / 04 Şubat 2010 Perşembe 00:59

    başı kapalıların oğullarını niye askere alıyorlar madem anneleri yemin torenine giremiyor yahu bu askeri kim buhale getirdiyse allah onları bildiği gibi yapsın ben askerken askerleri otobusle cuma namazına goturuyordum simdi cuma namazı kılan komutanı irticacı deyip atıyorlar yazık ya

    Yanıtla (0) (0)