1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Garipoğlu sonunda teslim oldu
Garipoğlu sonunda teslim oldu

Garipoğlu sonunda teslim oldu

Vali Güler, "Firari şüpheli Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 tarihinde saat 00.45 itibariyle ailesi tarafından polis ekiplerine teslim ettirilmiştir...

A+A-

İstanbul Valisi Muammer Güler, başı kesilerek öldürüldükten sonra cesedi bir çöp konteynırında bulunan Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun avukatı tarafından teslim edildiğini açıkladı.

Vali Güler, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde olduğunu kaydetti.

 

Saat 00.45'te teslim edildi

Vali Güler, "Firari şüpheli Cem Garipoğlu, 17 Eylül 2009 tarihinde saat 00.45 itibariyle ailesi tarafından polis ekiplerine teslim ettirilmiştir..Devlet sözünü yerine getirmiştir. Bundan sonrası yargının görevi.Öncelikle konuyla ilgili sıkı takip ve özel yürütülen çalışmalar nedeniyle il emniyet müdürü ve arkadaşlarını kutluyorum. Celalattin Cerrah ve çalışma arkadaşlarını da kutluyorum" dedi.

"Kendi çocuklarının katilini arar gibi..."

İstanbul İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, "Faillerin yakalanması devletin görevidir. Olayın başından beri polis teşkilatı yoğun çalışmaya girişti. Kriz masası ve diğer birimlerle Türkiye'deki polis teşkilatında tedbirler alımıştı. Daha önce söylendiği gibi son bir haftada çember daraltılmıştı. Bunun sonucu da bugün şüpheli yakalanmıştır. Arkadaşlarım sorumluluklarını yerine getirdiler. Görev alan bütün arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

Karabulut ailesine seslenen ve polis teşkilatının her bireyinin kendi çocuğunun katilini arar gibi çalışma yaptığını kaydeden Çapkın, "Ailenin acısı dinmez elbette ama umarız belli miktarda hafifler" ifadelerini kaydetti. Basına da teşekkür eden Çapkın, "Basın olarak, olayı sıcak tutarak çözüme destek olduğunuzu düşünüyorum. Sizlere de teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Cem Garipoğlu'nun ilk sözleri

Televizyonların canlı yayına katılan Garipoğlu ailesinin avukatı Alptekin Kaya, "Teslim olacağı bildirilince emniyetle diyaloğa geçtik. Bizi anlayışlı karşıladılar ve zanlının yaşının küçük olduğunu gözardı etmediler" dedi.

Cem Garipoğlu'nun ilk sözlerinin babasına çok üzüldüğü olduğunu söyleyen Kaya, "Bir travmanın içerisindeydi. O nedenle çok da normal görmedim. 'Babamın bir alakası yok. O yüzden çok üzülüyorum' dedi" ifadelerini kullandı.

"Teslim olmadan önce yemek yedi"

Avukat Kaya, teslim olmadan önce Cem Garipoğlu'nun aç olduğunu söylediğini, sucuk ekmek yemek istediğini, açık bir büfeden köfte ekmek aldıklarını söyledi.

Sağlık kontrolünden geçirildi

197 gün sonra yakalanan katil zanlısı Cem Garipoğlu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Şişli Etfal Hastanesi'ne götürüldü. Hastaneye getirilişi sırasında zanlı Garipoğlu'nun sakallarının uzamış olduğu görüldü. Yaklaşık 10 dakika süren sağlık kontrolünün ardından Cem Garipoğlu, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız